resita.ro - Stiri online de ultima ora din Resita, Caransebes, Oravita, Otelu Rosu, Bocsa, Anina, Moldova Noua si Baile Herculane http://resita.ro Fri, 24 Feb 2017 00:53:55 +0200 ro-ro Accident teribil in Caras Severin. Trei morti si un ranit grav dupa ce un sofer a ratat un sens giratoriu http://resita.ro/actualitate/5226-accident-teribil-in-caras-severin-trei-morti-si-un-ranit-grav-dupa-ce-un-sofer-a-ratat-un-sens-giratoriu http://resita.ro/actualitate/5226-accident-teribil-in-caras-severin-trei-morti-si-un-ranit-grav-dupa-ce-un-sofer-a-ratat-un-sens-giratoriu resita.ro -Trei morti si un ranit grav dupa ce un sofer a ratat un sens giratoriu

Trei persoane au murit iar una este in stare grava in urma unui cumplit accident produs la Caransebes.

Jurnalistii de la caransebes.ro scriu ca accidentul s-ar fi petrecut dupa ce soferul, din cauza vitezei, nu a observat la timp un sens giratoriu aflat pe soseaua de centura a orasului. Politistii au anuntat ca victimele circulau spre directia Orsova iar, la un moment dat, masina care nu s-a incadrat in sensul giratoriu a zburat cativa metri, a aterizat pe plafon, a lovit peretele unui sant si a revenit pe sosea pe roti, scrie caransebes.ro. Se pare ca la volan s-a aflat un tanar de 25 de ani. Conform informatiilor oferite de echipele de salvare doua dintre persoane au decedat pe loc, una in drum spre spital , iar cea de-a patra persoana este in coma.

 VEZI MAI MULTE INFORMATII SI IMAGINI PE CARANSEBES.RO

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Thu, 23 Feb 2017 00:00:00 +0200
La 18 ani s-ar putea sa aiba cazierul plin de infractiuni. Aflat sub control judiciar pentru o talharie, un pusti s-a apucat de furat http://resita.ro/actualitate/5225-la-18-ani-s-ar-putea-sa-aiba-cazierul-plin-de-infractiuni-aflat-sub-control-judiciar-pentru-o-talharie-un-pusti-s-a-apucat-de-furat http://resita.ro/actualitate/5225-la-18-ani-s-ar-putea-sa-aiba-cazierul-plin-de-infractiuni-aflat-sub-control-judiciar-pentru-o-talharie-un-pusti-s-a-apucat-de-furat resita.ro -La 18 ani s-ar putea sa aiba cazierul plin de infractiuni

Politistii din Resita au de-a face cu un adolescent care pare sa isi faca un obicei din comiterea de infractiuni.

Minorul, care este cercetat pentru o talharie, a comis o noua fapta, desi se afla sub supravegherea politistilor fiind plasat sub control judiciar. In urma cercetarilor facute cu privire la un furt, oamenii legii au constatat ca hotul este nimeni altul decat adolescentul pe care il verifica la interval de timp. Baiatul de numai 15 ani s-a ales cu un nou dosar penal dupa ce a intrat pe geamul unui cabinet medical si a furat un laptop in valoare de 3700 de lei. Tanarul le-a dat oamenilor legii laptopul iar acestia l-au predat proprietarului. Tinand cont de faptele lui din ultimele luni, baiatul va ajunge cu siguranta, dupa ce va trece prin fata judecatorilor, intr-un centru de reeducare.

 

 

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Wed, 22 Feb 2017 00:00:00 +0200
Resitenii atrasi cu reduceri sa isi plateasca taxele si impozitele. Ce variante de plata ofera administratia locala http://resita.ro/actualitate/5224-resitenii-atrasi-cu-reduceri-sa-isi-plateasca-taxele-si-impozitele-ce-variante-de-plata-ofera-administratia-locala http://resita.ro/actualitate/5224-resitenii-atrasi-cu-reduceri-sa-isi-plateasca-taxele-si-impozitele-ce-variante-de-plata-ofera-administratia-locala resita.ro -Resitenii atrasi cu reduceri sa isi plateasca taxele si impozitele

Serviciul de Taxe si Impozite din subordinea Primariei Resita aduce la cunostinta contribuabililor persoane fizice ca prin Hotararea de Consiliu Local nr. 24 din data de 30.01.2017 a fost aprobata acordarea scutirii de la plata dobanzilor, penalitatilor si majorarilor de întarziere pentru persoanele fizice care achita integral în perioada 01.02.2017-31.03.2017 debitele principale restante, inclusiv amenzi contraventionale, existente în sold.

 

Totodata, atat contribuabilii persoane fizice, cat si persoane juridice care achita integral pana la data de 31.03.2017 debitele aferente anului fiscal 2017, debite provenite din impozite pe cladiri, teren si mijloace de transport, beneficiaza de o bonificatie de 10% din debit, în conformitate cu prevederile Hotararii de Consiliu Local nr. 323 din data de 22.12.2017, privind stabilirea impozitelor si taxelor pe anul 2017.

“Mentionam faptul ca la nivelul Serviciului Public ”Directia Impozite si Taxe” sunt disponibile urmatoarele mijloace de plata a impozitelor si taxelor locale:

-Plata în numerar la ghiseele serviciului;

-Plata cu cardul bancar la ghiseele serviciului, fiind acceptate atat cardurile de debit cat si de credit;

-Plata prin mandat postal;

-Plata prin virament bancar cu ordin de plata;

-Plata online prin intermediul cardului bancar. Acest tip de plata se poate face prin intermediul platformei GHISEUL.RO. Pentru efectuarea acestui tip de plata se acceseaza de catre contribuabil platforma sus mentionata, unde i se genereaza un username si o parola pe care ulterior contribuabilul poate sa o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla acccesare a acestei platforme. În acest fel vor putea fi vizualizate oricand impozitele si taxele pe care contribuabilul le are de platit, putand alege ce fel de plata va face si suma pe care o plateste.

Aceasta ultima modalitate de plata am implementat-o pentru a veni în sprijinul contribuabililor care au un program încarcat, evitand astfel deplasarile si cozile de la ghisee.”, a anuntat Primaria Resita.

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Wed, 22 Feb 2017 00:00:00 +0200
Procurorii caraseni au facut bilantul activitatii pe 2016. Magistratii au pus sechestru pe bunuri in valoare de aproape 4 milioane de euro http://resita.ro/actualitate/5223-procurorii-caraseni-au-facut-bilantul-activitatii-pe-2016-magistratii-au-pus-sechestru-pe-bunuri-in-valoare-de-aproape-4-milioane-de-euro http://resita.ro/actualitate/5223-procurorii-caraseni-au-facut-bilantul-activitatii-pe-2016-magistratii-au-pus-sechestru-pe-bunuri-in-valoare-de-aproape-4-milioane-de-euro resita.ro -Magistratii au pus sechestru pe bunuri in valoare de aproape 4 milioane de euro

Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin si-a prezentat bilantul pe anul trecut.

La prezentarea activitatii au fost de fata Procurorul General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ion Brasoveanu si Procurorii Generali Adjuncti, Violeta Filip si Marius Neculcea. In urma discutiilor si analizarii datelor de bilant, magistratii au ajuns la concluzia ca activitatea Parchetului pe anul trecut a fost una foarte buna. ”În 2016 activitatea Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin a fost foarte buna, s-au solutionat 3 dosare de coruptie si 7 rechizitorii complexe pe evaziune fiscala. În cursul anului 2016, Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin a solutionat 33 rechizitorii fiind semnalat un singur caz de omor în care s-a întocmit rechizitoriu. S-au solutionat 339 dosare penale, 2 persoane juridice au fost trimise în judecata. De asemenea, s-au dispus masuri asiguratorii în valoare de 16.923.904 lei datorate cresterii activitatii de evaziune fiscala. Încununarea pe anul 2016 a activitatii Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin a fost obtinerea locului I ca recunoastere a rezultatelor obtinute în eforturile de combatere a infractiunilor de mica coruptie si a infractiunilor de conflict de interese, concurs organizat la Poiana Brasov in 12-13 09.2016”, a anuntat Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Wed, 22 Feb 2017 00:00:00 +0200
Val de controale in restaurante, magazine si depozite. Medicii veterinari avertizeaza ca cine nu respecta legea plateste http://resita.ro/actualitate/5222-val-de-controale-in-restaurante-magazine-si-depozite-medicii-veterinari-avertizeaza-ca-cine-nu-respecta-legea-plateste http://resita.ro/actualitate/5222-val-de-controale-in-restaurante-magazine-si-depozite-medicii-veterinari-avertizeaza-ca-cine-nu-respecta-legea-plateste resita.ro - Medicii veterinari avertizeaza ca cine nu respecta legea plateste

Medicii veterinari din Caras-Severin au inceput o actiune ce va cuprinde majoritatea unitatilor de alimentatie publica din Resita, Caransebes, Bocsa, precum si din alte localitati mai mici din judet unde exista magazine sau depozite ce comercializeaza produse congelate.

 

“Înscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animala congelat, a indicatiilor referitoare la data productiei si la data congelarii, reprezinta o etapa în realizarea si asigurarea trasabilitatii alimentelor pe întreg lantul alimentar, esentiala pentru evitarea unor potentiale riscuri pentru sanatatea publica. Actiunea se adreseaza agentilor economici care detin unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine si vizeaza obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicatiilor cu privire la data productiei si la data congelarii carnii si a pestelui neprocesat congelat”, a anuntat ANSVSA.

În cazul carnii congelate (de porc, pasare, oaie, capra), a carnii preparate congelate si a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligatia sa puna la dispozitia consumatorului atat informatii privind data productiei, cat si informatii privind data congelarii. Ulterior acestei etape, ANSVSA va întreprinde controale oficiale pentru verificarea operatorilor economici privind respectarea obligatiilor pe care le au in asigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala congelate, prin înscrierea pe eticheta a informatiilor complete.

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Mon, 20 Feb 2017 00:00:00 +0200
Mare atentie la depasiri si la trecerile de pietoni. 47 de permise ridicate in vederea suspendarii si politistii anunta ca actiunile vor continua http://resita.ro/actualitate/5221-mare-atentie-la-depasiri-si-la-trecerile-de-pietoni-47-de-permise-ridicate-in-vederea-suspendarii-si-politistii-anunta-ca-actiunile-vor-continua http://resita.ro/actualitate/5221-mare-atentie-la-depasiri-si-la-trecerile-de-pietoni-47-de-permise-ridicate-in-vederea-suspendarii-si-politistii-anunta-ca-actiunile-vor-continua resita.ro -47 de permise ridicate in vederea suspendarii si politistii anunta ca actiunile vor continua

Politistii caraseni au facut prapad pe drumurile din judet la sfarsitul saptamanii trecute.

In cele trei zile libere, politistii rutieri au aplicat nu mai putin de 350 de sanctiuni contraventionale , 185 dintre acestea fiind aplicate pentru depasirea vitezei legale. Echipajele aflate in trafic au ridicat si 47 de permise de conducere. ”Politistii rutieri au desfasurat activitati în scopul prevenirii si combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile nationale, drumurile judetene si în localitati, precum si în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice si impunerii respectarii normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Au fost întocmite 15 dosare penale si au fost  aplicate 366 sanctiuni contraventionale, dintre care 185 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum si 50 pentru neutilizarea centurii de siguranta. Ca masura tehnico-administrativa, au fost retinute în vederea suspendarii 47 de permise de conducere pentru neacordaraea prioritatii de trecere a pietonilor si vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depasire, semnificatiei luminii de culoare rosie a semaforului electric, limitelor legale de viteza si conducerea sub influenta alcoolului”, a anuntat serviciul Politiei Rutiere Caras-Severin. Pe timpul efectuarii actiunilor au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. Politistii anunta ca actiunile continua si pe parcursul acestei saptamani.

 

 

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Mon, 20 Feb 2017 00:00:00 +0200
Au inceput inscrierile pentru tinerii care vor sa urmeze o cariera militara. La Resita, se preiau dosarele pentru colegiile si scolile de maistri militari, dar si pentru academie http://resita.ro/actualitate/5220-au-inceput-inscrierile-pentru-tinerii-care-vor-sa-urmeze-o-cariera-militara-la-resita-se-preiau-dosarele-pentru-colegiile-si-scolile-de-maistri-militari-dar-si-pentru-academie http://resita.ro/actualitate/5220-au-inceput-inscrierile-pentru-tinerii-care-vor-sa-urmeze-o-cariera-militara-la-resita-se-preiau-dosarele-pentru-colegiile-si-scolile-de-maistri-militari-dar-si-pentru-academie resita.ro -Au inceput inscrierile pentru tinerii care vor sa urmeze o cariera militara

Centrul Militar Judetean Caras-Severin a anuntat ca a demarat procedurile de înscriere în învatamantul universitar si preuniversitar militar pentru anul scolar 2017-2018.

 

Conform calendarului, tinerii se pot inscrie pentru colegiile militare pana în data de 24 martie. Pentru scolile de maistri militari si subofiteri dosarele se depun pana pe 5 mai, iar pentru academiile militare se poate aplica pana în 14 aprilie. Înscrierile se fac la sediul Centrului Militar situat in Resita, Str. Sportului, Nr.4, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.30-16.30 si marti de la 10.30 pana la 18.30. Informatii suplimentare pot fi obtinute la numerele de telefon: 0255-211.115 sau 0355-404.052.

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Fri, 17 Feb 2017 00:00:00 +0200
Se cauta un nou manager. Vladulescu paraseste functia de director al Teatrului de Vest din Resita http://resita.ro/actualitate/5219-se-cauta-un-nou-manager-vladulescu-paraseste-functia-de-director-al-teatrului-de-vest-din-resita http://resita.ro/actualitate/5219-se-cauta-un-nou-manager-vladulescu-paraseste-functia-de-director-al-teatrului-de-vest-din-resita resita.ro -Vladulescu paraseste functia de director al Teatrului de Vest din Resita

Teatrul de Vest din Resita, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Caras-Severin va avea un nou director.

Consiliul Judetean Caras Severin a anuntat intr-un comunicat de presa ca directorul teatrului, Nicolae Dumitru Vladulescu, si-a inaintat demisia. ”Managementul Teatrului de Vest Resita este asigurat de catre Asociatia Culturala ARS PROXIMA în baza unui contract semnat cu Consiliului Judetean Caras-Severin ce si-a produs efectele de la data de 26.05.2013 si pana la data încetarii termenului pentru care a fost întocmit si aprobat proiectul de management, respectiv 26.05.2018. Asociatia Culturala ARS PROXIMA l-a numit pe dl Nicolae Dumitru Vladulescu ca reprezentant si manager al Teatrului de Vest Resita. Dl N. D. Vladulescu a renuntat la calitatea de reprezentant al Asociatiei Culturala ARS PROXIMA si implicit de manager al Teatrului de Vest Resita prin demisia înregistrata la Consiliul Judetean Caras-Severin cu nr. 2691/15.02.2017 motivand probleme de sanatate”, a anuntat CJ Caras-Severin intr-un comunicat de presa. Consiliul Judetean Caras-Severin a precizat ca va încerca, în zilele ce urmeaza, sa identifice solutii împreuna cu Asociatia Culturala ARS PROXIMA pentru a se asigura conducerea teatrului.

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Thu, 16 Feb 2017 00:00:00 +0200
John Scofield Überjam Band, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko si Tonbruket concerteaza în vara la Garana http://resita.ro/actualitate/5218-john-scofield-ueberjam-band-quintetul-enrico-rava-tomasz-stanko-si-tonbruket-concerteaza-in-vara-la-garana http://resita.ro/actualitate/5218-john-scofield-ueberjam-band-quintetul-enrico-rava-tomasz-stanko-si-tonbruket-concerteaza-in-vara-la-garana resita.ro -John Scofield, printre artistii care au confirmat prezenta în acest an la Festivalul de Jazz de la Garana

Începand din aceasta luna, iubitorii de natura si muzica live care tanjesc dupa serile de vara cu jazz sub cerul liber îsi pot planifica iesirea la a 21-a editie a Garana Jazz Festival, care va avea loc între 6 si 9 iulie, în Muntii Semenic.

Americanul John Scofield si proiectul sau Überjam, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko si suedezii de la Tonbruket sunt primele trei prezente anuntate în line-up-ul acestei editii.

Biletele pentru Garana Jazz Festival au fost puse în vanzare în reteaua Biletmaster.ro,  la pretul de 300 de lei în varianta de abonament sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singura seara de festival.

Publicul se va bucura anul acesta de prezenta exceptionala a lui John Scofield, castigator a doua premii Grammy la ceremonia din februarie 2017: cel mai bun album de jazz instrumental pentru ”Country for Old Men” si cea mai buna improvizatie solo jazz pentru single-ul “I’m So Lonesome I Could Cry”. Pionier al fusion-ului si maestru al genului bebop, funk si R&B, John Scofield a influentat evolutia jazz-ului de la finalul anilor 70 pana în prezent, iar chitara sa si-a facut cunoscute acordurile pe toate continentele. Artistul si-a început cariera în 1978 si timp de 3 ani a cantat si înregistrat alaturi de Miles Davis, o etapa artistica care i-a asigurat un loc stabil în prim-planul jazzului international. A înregistrat 30 de albume care au inclus colaborari cu muzicieni valorosi ca Pat Metheny, Charlie Haden, Eddie Harris, Medeski, Jack DeJohnette, Joe Lovano, Phil Lesh, Herbie Hancock, Joe Henderson si multi altii. Scofield va fi însotit pe scena garaneza de alte trei prezente speciale: tobosarul Dennis Chambers, chitaristul Avi Bortnick si basistului Andy Hess. Va fi o formula muzicala de exceptie care va ajunge în Muntii Semenic dupa ce va încanta iubitorii de jazz prezenti la cea de-a 51-a editie a prestigiosului Montreux Jazz Festival.

Pe aceeasi scena vor urca si doua dintre cele mai importante legende ale jazz-ului european, trompetistii Enrico Rava si Tomasz Stanko, alaturi de Giovanni Guidi la pian, Reuben Rogers la chitara bas si Gerard Clever la tobe. O premiera pentru lumea muzicala internationala, acest proiect inedit mixeaza energia jazzului european cu forta jazzului american. Nu va fi un jam session sau un razboi al trompetelor, ci o explorare profunda a legendelor jazz-ului, o întalnire între personalitati artistice puternice capabile sa-si puna la un loc sensibilitatea si creativitatea pentru a spune aceeasi poveste. Enrico Rava, esenta efervescentei jazzului italian, va ajunge în premiera la Garana în aceasta vara.

Tonbruket, formatia suedeza care a cantat la Garana în 2010, revine în poiana dupa sapte ani cu un album nou, Forevergreens, lansat în primavara anului trecut. În frunte cu Dan Berglund, muzicianul care a facut parte din îndragitul grup EST, Tonbruket va readuce la festival stilul crossover si farmecul jazz-ului suedez presarat mereu cu improvizatie neasteptata si vibratii profunde.

Se anunta un program muzical încarcat cu trupe legendare si prezente deschizatoare de drum în lumea jazz-ului european si american. La editia 2017, concertele si evenimentele adiacente Garana Jazz Festival se vor desfasura pe trei scene din Muntii Banatului, între 6 si 9 iulie.

 

 

 

 

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Thu, 16 Feb 2017 00:00:00 +0200
Unul dupa altul. Pompierii resiteni abia fac fata numarului mare de incendii de vegetatie uscata http://resita.ro/actualitate/5217-unul-dupa-altul-pompierii-resiteni-abia-faca-fata-numarului-mare-de-incendii-de-vegetatie-uscata http://resita.ro/actualitate/5217-unul-dupa-altul-pompierii-resiteni-abia-faca-fata-numarului-mare-de-incendii-de-vegetatie-uscata resita.ro -Pompierii resiteni abia fac fata numarului mare de incendii de vegetatie uscata

In numai cateva zile, pompierii caraseni au fost solicitati sa intervina de mai multe ori la stingerea unor incendii de vegetatie uscata.

Cele mai multe apeluri au fost semnalate in zona Resita unde Detasamentul de Pompieri din Resita a fost nevoit sa intervina la Carasova si in zona localitatii Tarnova. Incendii de vegetatie au mai fost si in alte localitati din judet, suprafetele afectate depasind 100 de hectare. ”Cauza probabila de producere a incendiilor este utilizarea focului deschis în spatii deschise. Incendierea miristilor si resturilor vegetale este o practica des folosita pentru igienizarea terenurilor, motiv pentru care subliniem faptul ca, înaintea demararii acestei activitati, sunt obligatorii solicitarea si obtinerea Acceptului de la Agentia pentru Protectia Mediului si a Permisului de lucru cu focul, de la Primarie”, a anuntat ISU Caras-Severin. 

 

]]>
contact@resita.ro (anamaria) Actualitate Thu, 16 Feb 2017 00:00:00 +0200