Teatrul de Vest din Resita, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Caras-Severin va avea un nou director.

Începand din aceasta luna, iubitorii de natura si muzica live care tanjesc dupa serile de vara cu jazz sub cerul liber îsi pot planifica iesirea la a 21-a editie a Garana Jazz Festival, care va avea loc între 6 si 9 iulie, în Muntii Semenic.

Vineri, incepe la Resita un maraton de evenimente culturale in cadrul Festivalului International „Scena ca o strada” .

Duminica, 22 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare a avut loc vernisajul expozitiei de arta textila a profesoarei Eva Elvira Comisarschi.

Costul standard per elev/prescolar pentru învatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, pentru anul 2017, creste de la 3.043 lei/an la 3.740 lei, potrivit a doua hotarari adoptate în sedinta de miercuri a Guvernului.

Marti si miercuri, în 17 si respectiv 18 ianuarie 2017, comunitatile germane din judetele Timis, Hunedoara si Caras-Severin îsi vor aduce aminte, prin intermediul unor manifestari comemorative pe plan interjudetean care se vor desfasura la Resita, de începuturile deportarii germanilor în fosta URSS.

Forumul Democratic al Germanilor din judetul Caras-Severin si al Asociatiei Germane de Cultura si Educatie a Adultilor din Resita au stabilit programul manifestarilor pentru anul care tocmai a inceput.

Sumele donate în vederea achizitionarii de catre stat a operei de arta "Cumintenia Pamantului", realizata de sculptorul Constantin Brancusi, vor putea fi restituite integral donatorilor pana la data de 31 decembrie 2017.

Sala Lira a Liceului de Arta “Sabin Pauta “ din Resita a gazduit sambata cea de-a XX-a editie a Festivalului de colinde si datini ucrainene.