(VIDEO) Au fost gasite arme, carne de vanat si tigari de contrabanda. Zona Bocsa luata cu asalt de trupele speciale pentru destructurarea a trei grupari de traficanti de tigari

Miercuri, 29 Martie 2017 Publicat în Eveniment
Hala lugoj

Actiune de amploare a politistilor si procurorilor in Caras-Severin.

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Caras-Severin si cei de la investigarea criminalitatii economice, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 55 de perchezitii domiciliare, la membrii a trei grupari infractionale organizate, specializate în savarsirea infractiunilor de contrabanda cu tigari. Au fost puse în aplicare 36 de mandate de aducere. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si s-a desfasurat în orasul Bocsa si localitatile rurale limitrofe. La perchezitii, politistii au descoperit 240.000 de tigarete fara documente legale, arme si carne de vanat, bunuri ce urmeaza a fi ridicate în vederea continuarii cercetarilor.

“Începand din octombrie 2015, în zona orasului Bocsa si a localitatilor rurale limitrofe, fiecare grupare infractionala ar fi actionat pe 3 paliere: aprovizionare, transport/depozitare si distributie cu tigari provenite din Serbia si Ucraina.

Membrii palierului de distributie au fost surprinsi de politisti în timp ce vindeau tigari provenite din contrabanda. Totodata, a fost capturat un transport de tigari provenite din contrabanda, fiind confiscate aproximativ 40.000 de tigarete”, au anuntat anchetatorii.

Persoanele banuite de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat în scopul comiterii infractiunii asimilata infractiunii de contrabanda si colectarea, detinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.– B.T. Caras-Severin, în vederea audierii.

La activitati au participat politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si Arad, politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin si jandarmi.

comments powered by Disqus