14 șefi din Aquacaraș, puși pe liber!

După ce, în urmă cu 3 zile, îi cerea public directorului Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, să scape de „pilele” politice plantate în diverse funcții în cadrul societății, președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, anunță astăzi, într-o postare pe pagina sa de socializare, că 14 șefi din Aquacaraș sunt, deja, în preaviz.

Încă înainte de preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca a avertizat că situația societății județene de apă și canal Aquacaraș va fi supusă unei analize amănunțite întrucât „acolo multe locuri au fost ocupate fără ca cei ajunși pe funcții să poată performa”. Primele discuții le-a purtat cu directorul Gheorghe Filipescu care, cel puțin deocamdată, se pare că a demonstrat că își merită locul. „Implementarea unui proiect complex de apă și canal în tot județul, cu o valoare de 175 milioane euro, constituie astăzi prioritatea numărul 1. Până acum, domnul Filipescu, atât de controversat, a progresat mult. Vorbesc despre ultimele două luni, de când am avut o discuție serioasă. I-am explicat că oamenii rămân în memoria semenilor prin ce fac bun și util, și nu prin câți bani au în cont sau prin câți protejați politic poate ascunde un director prin organigrama unei companii. În urma acestui dialog, un om de peste 60 de ani, cu stenturi și operații pe cord deschis, a făcut în 60 de zile 17 drumuri la București. I-a stresat pe cei din minister și pe consultanții ce lucrează la proiectul județului, primind laude de la cei pe care în mod insistent i-a vizitat”, a scris Romeo Dunca pe pagina sa de facebook.

Președintele CJ Caraș-Severin a mai precizat că, atâta timp cât directorul Aquacaraș va lucra și va avea rezultate, targetul fiind aducerea societății pe profit în 2021, nu îl va deranja: „Obișnuiesc să nu deranjez un om când lucrează. Mai ales dacă, mai nou, o face și cu rezultate remarcabile. Ba chiar încerc să ajut, motiv pentru care i-am cerut în mod public, la ultima conferință de presă, să elimine toate pilele politice ale celor ce au fost la putere. Și care, din punct de vedere profesional, nu au ce căuta pe posturi. Să caute oameni performanți, astfel încât Aquacaraș să fie la anul pe profit”. De altfel, spune Dunca, „directorul Aquacaraș a venit, zilele trecute, cu propunerea de a disponibiliza niște șefi nepotriviți pentru locul în care au ajuns. Vor pleca 14. Sunt în preaviz. În locul lor, văd că apar anunțuri publice cu angajări de personal calificat pe nevoile companiei”.

Zilele trecute, a venit cu propunerea de a disponibiliza niște șefi nepotriviți pentru locul în care au ajuns. Vor pleca 14. Sunt în preaviz. În locul lor, văd că apar anunțuri publice cu angajări de personal calificat pe nevoile companiei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite