7 ani în plus pentru 4,2 milioane de carduri de sănătate

Valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită cu 7 ani. De această măsură vor beneficia 4,2 milioane de români.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a anunţat azi că de la 1 iulie, pentru a avea o evidenţă a pacienţilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, se va reintroduce în spitale utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate.

„Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidenţă clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu şi a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, deci, acolo unde există interacţiune între medic şi pacient şi trebuie obligatoriu să fie pacientul în faţa medicului, vom reintroduce utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate. Despre care pot să vă spun o veste bună: am obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii acestuia (…) pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani”, a afirmat Cojan la dezbaterea online „Cum va arăta «noua normalitate», în sistemul sanitar”, organizată de trustul de presă DC Media Group, potrivit Agerpres.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite