A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reintroducerea tramvaielor în Reșița. Ioan Popa: „Succesul acestui proiect ține de fiecare dintre noi” [FOTO]

 

Primăria Reșița a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor și a predat amplasamentul către constructor pentru derularea proiectului „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”.

 

„Astăzi am predat amplasametul și am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii din Banatul de munte. Urmează o perioadă complicată, astfel că este nevoie de o planificare riguroasă a fiecărei etape de implementare a acestui proiect spectaculos. Este clar că până la finalizarea lucrărilor va exista un deranj semnificativ pentru cetățeni, însă o să facem tot posibilul ca acest proiect să se desfășoare într-un mod exemplar”, declară primarul municipiului, Ioan Popa.

 

Lucrările pentru modernizarea căii de rulare a tramvaiului vor începe din Govândari, pe Bulevardul Republicii, de la Kaufland la Intim, urmând ca circulația rutieră să fie închisă și deviată pe strada Făgărașului și Bulevardul Muncii, iar cea pietonală să fie restricționată. Data exactă de la care vor intra în vigoare restricțiile de circulație precum și noile grafice de transport public local urmează să fie anunțată de către autorități.

 

 

Primele lucrări care vor fi executate se referă la dezafectarea vechii căi de rulare a tramvaiului și a celorlalte mijloace fixe care au  deservit fostul sistem public de transport local. În acest sens, în ședința Consiliului Local de astăzi a fost aprobată o hotărâre privind scoaterea din funcțiune și casarea acestor mijloace fixe. „Toate elementele mijloacelor fixe ce au ținut de fostul sistem public de transport local cu tramvaiul trebuie casate și aici putem enumera: firul contact, calea de rulare, elementele de beton care au deservit calea de rulare, stâlpi și ce înseamnă echipamente din cele două stații de redresare, celule electrice și echipamentele electrice ce au susținut firul contact. Casarea va fi gestionată de către o comisie tehnică, care va merge în teren și va analiza ce anume poate fi refolosit și ce anume se valorifică prin predare la fier vechi”, a declarat directorul Direcției de Patrimoniu, Liviu Gârtoi, la finalul ședinței de Consiliu Local. Acesta a mai precizat că se lucrează, în aceste zile, și la calea de acces prin fosta platformă Mociur, pe unde va fi deviată circulația în momentul în care va fi închis parțial și podul de la Intim.

 

Lucrările vor fi executate de firma austriacă PORR CONSTRUCT, care are la dispoziție 24 de luni pentru introducerea liniei de tramvai și reabilitarea completă a arterei principală a orașului: Kaufland – Victoria – Intim – Triaj – Universitate – Piața Republicii (Muncitoresc). Valoarea totală a proiectului este de aproape 270.000.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

 

„Succesul acestui proiect ține de fiecare dintre noi și trebuie să fim conștienți că ceea ce urmează este în beneficiul comunității noastre. Prin modernizarea totală a arterei principale a orașului și reintroducerea tramvaiului, Reșița face încă un pas important în direcția dorită de noi toți.”, punctează primarul Ioan Popa.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available