A murit Nicolae Ștefănescu, fost prefect de Caraș-Severin și vicepreședinte al Consiliului Județean

S-a stins din viață în noaptea de duminică spre luni Nicolae Ștefănescu, politician social-democrat care s-a aflat în fruntea județului Caraș-Severin în calitate de prefect și, apoi, de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Nicolae Ștefănescu a murit la 68 de ani, fiind doborât de o boală nemiloasă. De profesie economist, a lucrat la UCMR, IJGCL (fostul Prescom), a fost director de filială bancară. A intrat în politică în 1994, în PDSR (actualul PSD), înaintea alegerilor locale din 1998 s-a dus în ApR, dar nu a ajuns în PNL când partidul lui Teodor Meleșcanu a fuzionat cu liberalii, ci s-a întors în PSD, unde a fost ales vicepreședinte. Ștefănescu a făcut parte din grupul delegaților PSD Caraș-Severin care, la Congresul din 2005, l-au votat pe Mircea Geoană în funcția de președinte al partidului, și nu cu echipa propusă de Ion Iliescu, așa cum se stabilise la nivelul Organizației Județene PSD. În 2016, Ștefănescu a devenit membru al Partidului Puterii Umaniste Social-Democrat.

Din postura de om politic, Nicolae Ștefănescu a fost numit în diferite funcții de conducere administrative: prefect al județului Caraș-Severin, director al Direcției de Finanțe Publice Caraș-Severin, director al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale. A fost și vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în care a avut mai multe mandate de consilier județean. Nicolae Ștefănescu a fost una din puținele voci articulate din CJ care au făcut opoziție liderului județean al PD Sorin Frunzăverde.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available