Suntem prezenți și pe

Actualitate

A murit Nicolae Ștefănescu, fost prefect de Caraș-Severin și vicepreședinte al Consiliului Județean

Publicat cu

în

S-a stins din viață în noaptea de duminică spre luni Nicolae Ștefănescu, politician social-democrat care s-a aflat în fruntea județului Caraș-Severin în calitate de prefect și, apoi, de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Nicolae Ștefănescu a murit la 68 de ani, fiind doborât de o boală nemiloasă. De profesie economist, a lucrat la UCMR, IJGCL (fostul Prescom), a fost director de filială bancară. A intrat în politică în 1994, în PDSR (actualul PSD), înaintea alegerilor locale din 1998 s-a dus în ApR, dar nu a ajuns în PNL când partidul lui Teodor Meleșcanu a fuzionat cu liberalii, ci s-a întors în PSD, unde a fost ales vicepreședinte. Ștefănescu a făcut parte din grupul delegaților PSD Caraș-Severin care, la Congresul din 2005, l-au votat pe Mircea Geoană în funcția de președinte al partidului, și nu cu echipa propusă de Ion Iliescu, așa cum se stabilise la nivelul Organizației Județene PSD. În 2016, Ștefănescu a devenit membru al Partidului Puterii Umaniste Social-Democrat.

Din postura de om politic, Nicolae Ștefănescu a fost numit în diferite funcții de conducere administrative: prefect al județului Caraș-Severin, director al Direcției de Finanțe Publice Caraș-Severin, director al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale. A fost și vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în care a avut mai multe mandate de consilier județean. Nicolae Ștefănescu a fost una din puținele voci articulate din CJ care au făcut opoziție liderului județean al PD Sorin Frunzăverde.

Facebook Comments
Continuați
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ne găsești și pe

Reclamă

Cele mai citite