O femeie de 35 de ani a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost lovita de o masina.

Pompierii militari din cadrul Detasamentului Resita au intervenit, în aceasta dimineata, cu ajutorul a trei autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil pe str. Valea Terovei din Resita.

Politistii caraseni de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin au ajuns din nou sa faca perchezitii la Farliug.

Sistemul de avertizare a populatiei în situatii de urgenta ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul Romaniei în scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase, stabileste o Ordonanta de Urgenta adoptata de guvern.

Senatorul Marcel Vela a propus in Senatul Romaniei un amendament pentru pensionarii din Caras - Severin.


In data de 3 octombrie 2017, in plenul Senatul Romaniei s-a votat cu 76 de voturi pentru, 21 de abtineri si 6 voturi impotriva, Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 236/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu toate ca Guvernul Romaniei a solicitat respingerea acestui proiect, desi Raportul Comisiei Senatului a fost favorabil, senatorii aproband toate amendamentele dezbatute.
Propunerea legislativa are ca obiect modificarea alin.(5) al art. 65, in sensul includerii in categoria persoanelor care beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizare si a persoanelor care au locuit cel putin 30 de ani in zone afectate de poluare in unele zone miniere sau centre siderurgice, cat si pe o raza de 8 km fata de aceste localitati.
Masura are un caracter reparatoriu fata de toate persoanele care intr-o perioada neintrerupta de 30 de ani au avut de suferit in urma poluarii din cauza extractiei, prepararii si arderii carbunelui sau a sisturilor bituminoase, a extractiei si prelucrarii minereurilor feroase si neferoase cu continut de praf sau emisii de gaze cu efect de sera, cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor si clor, feldspat si siliciu sau de radiatii cu minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent si hexavalent, a pulberilor metalice si/sau de cocs metalurgic precum si a emisiilor de amoniac si derivate.
Senatorul Ion Marcel Vela, presedintele Filialei PNL Caras Severin, a propus un amendament care a fost votat cu majoritate de voturi prin care au fost introduse astfel in lista localitatilor care beneficiaza de aceasta masura reparatorie si municipiul Resita, orasele Otelu Rosu, Anina si Moldova Noua si comunele Armenis si Ciudanovita din judetul Caras Severin. Legea urmeaza sa fie transmisa pentru analiza si dezbateri si la Camera Deputatilor.

Comunitatea croatilor din Caras-Severin va avea din nou un oaspete de seama.

Au mers sa salveze vieti, dar au fost nevoiti sa fuga pentru a si le proteja pe ale lor.

Pentru o zi buna si plina de buna dispozitie este nevoie cu siguranta de o cafea buna.Cafeaua detine si o multitudine de beneficii.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

11°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 87%

Vant: 11.27 km/h

  • 18 Oct 2017

    Mostly Cloudy 22°C 8°C

  • 19 Oct 2017

    Partial inorat 22°C 10°C

Curs Valutar

Rieker