Au dat iama in Caras-Severin. Turmele din judet s-au injumatatit in aceste zile

Miercuri, 02 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Turmele din judet s-au injumatatit in aceste zile resita.ro - Turmele din judet s-au injumatatit in aceste zile FOTO: resita.ro

Mii de miei de la stanele din Caras-Severin, iau in aceste zile drumul Orientului. Mai multe autotrenuri incarcate cu animale, se plimba prin judet pentru achizitii.

Ciobanii sustin ca este vorba de intermediari, care incearca sa cumpere miei care vor ajunge intr-un final in tarile arabe. Crescatorii de animale din Caras-Severin, vand catre straini in fiecare an 80-90% din productia de miei. Judetul nostru este preferat de intermediari, deoarece in fiecare an mieii sunt printre cei mai frumosi din tara si au o greutate care ii multumeste pe arabi. In acest an, un kilogram de miel in viu a fost vandut cu 10 lei. Ciobanii sustin ca sunt nevoiti sa vanda la export mieii, deoarece costurile pentru cresterea efectivelor de animal sunt tot mai mari. Comercializarea catre straini a mieilor nu va afecta piata interna, chiar daca ne aflam cu cateva saptamani inainte de sarbatorile de Paste.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

-5°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 72%

Vant: 8.05 km/h

  • 14 Dec 2018

    Snow Showers 2°C -6°C

  • 15 Dec 2018

    Snow 1°C 0°C

Curs Valutar