Dezvelire de bust. Dirijorul Ion Romanu va avea o statuie la Resita

Joi, 03 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Dirijorul Ion Romanu va avea o statuie la Resita resita.ro - Dirijorul Ion Romanu va avea o statuie la Resita FOTO: resita.ro

Vineri, cu incepere de la ora 12.00, sunt programate a se desfasura, la Resita, manifestarile prilejuite de dezvelirea bustului dirijorului Ion Romanu, amplasat in fata Palatului Cultural din Resita.

Bustul de bronz al lui Ion Romanu a fost realizat de catre sculptorul timisorean, Aurel Gheorghe Ardeleanu, prin contributia financiara a Consiliului Judetean Caras-Severin, a Primariei Rusca Montana si a societatii Calor Grup din Resita. Ion Romanu este considerat printre ultimii reprezentanti din marea pleiada de dirijori de cor ai Banatului secolului XX, urmarind filiera Ion Vidu, Atanasie Lipovan, Antoniu Sequens, Iosif Velceanu, Sabin Dragoi, Filaret Barbu, Vadim Sumski, Nicolae Ursu. A activat la Resita, sustinand concerte in salile de la "Muncitoresc", Casa de Cultura a Sindicatelor, Palatul Cultural, dar si in multe localitati din tara, pana in anul 1955.

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

18°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 85%

Vant: 6.44 km/h

  • 21 Aug 2018

    Partial inorat 28°C 17°C

  • 22 Aug 2018

    Thunderstorms 28°C 18°C

Curs Valutar