Din ce in ce mai greu. Taximetristii resiteni sunt pe punctul de a cere majorarea preturilor

Joi, 03 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Taximetristii resiteni sunt pe punctul de a cere majorarea preturilor resita.ro - Taximetristii resiteni sunt pe punctul de a cere majorarea preturilor FOTO: resita.ro

Incepand cu 1 aprilie, romanii se confrunta cu un nou val de scumpiri. S-au scumpit carburantii, tigarile, gazele, dar si alte produse sezoniere.

Odata cu noile scumpiri, soferii platesc mai mult din cauza introducerii de catre Guvernul Ponta a accizei de 7 eurocenti/litru de combustibil. Cei mai afectati de scumpirea carburantilor sunt taximetristii, care alimenteaza zilnic la pompa. Majorarea efectuata de catre statiile PECO este de aproximativ 40 de bani/litru, ceea ce inseamna ca pretul a fost modificat cu aproape 10%. Taximetristii resiteni, in numar de 290, spun ca erau si pana acum revoltati ca abia isi scot banii, iar numarul clientilor s-a micsorat in ultima vreme din cauza nivelului de trai tot mai scazut din aceasta zona a tarii. Ei au incercat sa pastreze acelasi tarif minim practicat si anul trecut, respectiv 1,65 lei/km, dar acum, odata cu scumpirea, se vad nevoiti sa ridice preturile pentru a nu ajunge la faliment. Cele 4 firme de taxi din Resita si taximetristii independenti, cer ca autoritatile locale sa aprobe un tarif minim de 2/2,2 lei pe kilometru pentru a putea supravietui.

 

   

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar