Din ce in ce mai greu. Taximetristii resiteni sunt pe punctul de a cere majorarea preturilor

Joi, 03 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Taximetristii resiteni sunt pe punctul de a cere majorarea preturilor resita.ro - Taximetristii resiteni sunt pe punctul de a cere majorarea preturilor FOTO: resita.ro

Incepand cu 1 aprilie, romanii se confrunta cu un nou val de scumpiri. S-au scumpit carburantii, tigarile, gazele, dar si alte produse sezoniere.

Odata cu noile scumpiri, soferii platesc mai mult din cauza introducerii de catre Guvernul Ponta a accizei de 7 eurocenti/litru de combustibil. Cei mai afectati de scumpirea carburantilor sunt taximetristii, care alimenteaza zilnic la pompa. Majorarea efectuata de catre statiile PECO este de aproximativ 40 de bani/litru, ceea ce inseamna ca pretul a fost modificat cu aproape 10%. Taximetristii resiteni, in numar de 290, spun ca erau si pana acum revoltati ca abia isi scot banii, iar numarul clientilor s-a micsorat in ultima vreme din cauza nivelului de trai tot mai scazut din aceasta zona a tarii. Ei au incercat sa pastreze acelasi tarif minim practicat si anul trecut, respectiv 1,65 lei/km, dar acum, odata cu scumpirea, se vad nevoiti sa ridice preturile pentru a nu ajunge la faliment. Cele 4 firme de taxi din Resita si taximetristii independenti, cer ca autoritatile locale sa aprobe un tarif minim de 2/2,2 lei pe kilometru pentru a putea supravietui.

 

   

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

9°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 78%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Oct 2018

    Showers 10°C 4°C

  • 25 Oct 2018

    Partial inorat 8°C -1°C

Curs Valutar