Avem vanat, dar degeaba. Vanatorile din Caras-Severin nu mai sunt cautate de straini

Vineri, 11 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Vanatorile din Caras-Severin nu mai sunt cautate de straini resita.ro - Vanatorile din Caras-Severin nu mai sunt cautate de straini FOTO: resita.ro

Vanatorile la care participau strainii, in Caras-Severin, aproape ca s-au redus la zero in ultimii ani, afirma Mircea Ciobanu, directorul AJVPS.

Unul dintre motive il reprezinta preturile mari practicate. In plus, acest judet exceleaza prin vanat mare, iar strainii prefera vanatul mic. Pana acum, cei mai multi dintre vanatorii straini care veneau in Caras-Severin proveneau din Italia, din Spania si din Germania si preferau vanatul mic. Caras-Severinul fiind un judet de deal si munte, are putine fonduri de campie, din totalul celor 40. Prin urmare, nu poate asigura cerintele strainilor de a putea vana ciocarlii, potarnichi sau becatine. In ceilalti ani, AJVPS Caras-Severin a realizat sume substantiale din vanatoarea cu strainii, dar acestea aveau loc in special pe Dunare, la rate. Acum insa, vanatoarea in zona este interzisa. In plus, dupa infiintarea Parcului Natural Portile de Fier, vanatul a fost, de asemenea, oprit. Tot anul trecut, ar fi trebuit recoltati trei cerbi si un urs, insa din cauza costurilor ridicate, nu au fost solicitari.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar