Iepurasi, porumbei,pauni si gaini gigant. Timp de trei zile Caransebesul a gazduit o expozitie deosebita.

Luni, 14 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Iepurasi, porumbei,pauni si gaini gigant. Timp de trei zile Caransebesul a gazduit o expozitie deosebita. FOTO: resita.ro

Anul acesta, iepurasul a venit mai repede pentru caransebeseni, care au putut admira in aceste zile Expozitia Anuala de Pasari si Animale Mici de Rasa. Actiunea a fost organizata de Asociatia Tibiscum Banat, in sala de sport a Scolii Generale numarul 8.

Astfel, peste 600 de iepuri, porumbei, gaini de rasa, sau pauni, au fost expusi vizitatorilor, in mare parte copii si bunici. Exponatele apartin unui numar de peste 20 de crescatori din Arad, Timis, Caras-Severin si Gorj. Potrivit vicepresedintelui asociatiei, Mihai Anton, pentru prima data, crescatori din Ungaria au venit la Caransebes cu exponate valoroase de porumbei si iepuri. Cele mai impresionante au fost gainile cochin, precum si cele din rasa Brahma, unele dintre aceste exponate avand o greutate de peste 6 kg. Pasarile i-au surprins pe vizitatori, multi dintre crescatori sustinand ca aceste gaini sunt foarte cautate pentru carne. De asemenea, iepurii au atras atentia prin rasele mari, de peste 8 kg, cum ar fi Uriasul Belgian, Uriasul German, Berbecul Englez, Uriasul Alb sau Termond si Uriasul francez. De asemenea, au fost  expuse doua perechi de pauni, unii albi si unii negrii cu penaj multicolor. In ciuda aspectului deosebit, paunul este foarte putin pretentios la adapost sau la hrana, rezistand bine la temperaturile scazute din iernile romanesti, a precizat crescatorul care a adus pasarile din judetul Gorj.

 

   

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

0°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 93%

Vant: 8.05 km/h

  • 12 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

  • 13 Dec 2018

    Partial inorat 0°C -4°C

Curs Valutar