Batranii prind curaj. A crescut numarul pensionarilor care solicita imprumuturi de sarbatori

Marți, 15 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - A crescut numarul pensionarilor care solicita imprumuturi de sarbatori resita.ro - A crescut numarul pensionarilor care solicita imprumuturi de sarbatori FOTO: resita.ro

Numarul persoanelor varstnice care au solicitat imprumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Resita, a crescut in perioada sarbatorilor pascale.

Daca in urma cu un an, numarul pensionarilor care au depus cereri pentru acordarea de imprumuturi se ridica la 511 persoane, in prezent, 638 de resiteni au apelat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. "Numarul acestora a crescut foarte mult, acum, inainte de Paste. Cei mai multi sunt membrii vechi ai CARP, care au deja si fondul destul de mare. Avand un fond mare de bani acumulat, acestia au avantajul ca li se acorda imprumuturile doar cu copia dupa buletin si cuponul de pensie", ne-a declarat Aurelia Bonte, sefa Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Resita. Imprumuturile variaza intre 1.500 si 10.000 lei, termenul maxim de returnare a banilor fiind de 24 de luni. Dobanda pentru banii imprumutati este de doar 8%, ceea ce face ca numarul persoanelor varstnice care se inscriu la CARP si apoi apeleaza la imprumuturi, creste de la an la an. La nivelul judetului Caras-Severin sunt 12.000 de persoane inscrise la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, din care, 44% sunt resiteni. 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar