Aceste imagini ar putea deveni in curand istorie. Pasionatii de enduro vor avea interzis in muntii din Caras-Severin

Marți, 22 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Pasionatii de enduro vor avea interzis in muntii din Caras-Severin resita.ro - Pasionatii de enduro vor avea interzis in muntii din Caras-Severin FOTO: enduroareira.com

Organizatiile pentru protectia mediului, pregatesc o propunere prin care doresc sa fie data o lege care va interzice prezenta atv-urilor, masinilor 4x4, dar si a motocicletelor, in muntii din tara noastra.

Asociatiile care se gandesc la aceasta propunere au luat in vizor si judetul Caras-Severin, unde fenomenul enduro este unul de amploare. Solicitarea a ajuns deja in atentia Ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, care a fost prezent la Harghita Bai, la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani. "Suntem ultima tara din Europa care inca permite ca pe munte sa se mearga cu masini, cu motociclete sau cu ATV-uri. Nu se tine cont ca este vorba de parcuri nationale sau situri Natura 2000. Vegetatia in zona alpina este distrusa sistematic de convoaie intregi de masini sau motociclete din toata Europa", au subliniat mai multi reprezentanti ai organizatiilor de protectie a mediului. Ministrul a precizat ca va incerca in urmatoarea perioada sa puna la masa toate autoritatile si organizatiile si sa se ia o decizie in privinta mai multor probleme semnalate. Judetul Caras-Severin se afla printre judetele cu cei mai multi practicanti de enduro, sute de motociclisti din Europa ajungand in fiecare an pe Semenic sau pe Muntele Mic.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar