Incepe Marea Hoinareala. Cascada Bigar, promovata si in 2014 de GEC Nera

Vineri, 25 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(3 voturi)
resitta.ro - Incepe Marea Hoinareala. Cascada Bigar, promovata si in 2014 de GEC Nera resitta.ro - Incepe Marea Hoinareala. Cascada Bigar, promovata si in 2014 de GEC Nera FOTO: pinterest.com

Pentru cresterea vizibilitatii Parcului National Cheile Nerei – Beusnita, brandul cascadei Bigar va fi, in continuare, promovat.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, in cooperare cu Liceul Tehnologic Mihai Novac Oravita si Liceul Tehnologic Clisura Dunarii Moldova Noua, implementeaza, in perioada aprilie – septembrie 2014, proiectul de interes public Cascada Bigar, promotor pentru cresterea gradului de acceptare al Parcului National Cheile Nerei - Beusnita la nivelul comunitatilor locale. Proiectul este finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, in cadrul programului Spatii Verzi – Arii Naturale Protejate, iar implementarea acestuia include realizarea unei mini-poteci tematice in zona rezervatiei naturale Izvorul Bigar, in continuarea potecii tematice de pe Valea Beiului, realizata in anul 2013, care a fost finantata prin acelasi program. In plus, programul de promovare a ecoturismului Marea Hoinareala 2014 va fi lansat incepand de vineri, pana pe 29 aprilie, ocazie cu care reprezentantii Grupului Ecologic de Colaborare Nera si Administratia Parcului National Cheile Nerei – Beusnita vor prezenta informatii detaliate despre ecoturism, ca modalitate de protectie a mediului. Pentru aceasta, vor fi organizate o serie de actiuni, la Oravita, Sasca Montana si pe trasee din interiorul Parcului National Cheile Nerei – Beusnita. Activitatea de informare va fi destinata voluntarilor de la cele doua licee participante la implementarea proiectului, scolilor din zona care vor furniza participanti la taberele junior ranger, primariilor, grupurilor de turisti si reprezentantilor fundatiei BUND – Ecologie si Protejarea Mediului din Germania, care promoveaza de mai multi ani imaginea Parcului in aceasta tara si in Europa. Tot in cadrul implementarii proiectului, se va desfasura si Ziua Internationala a Biodiversitatii, pe data de 22 mai, si vor fi realizate tabere junior ranger pe Valea Minisului, in apropiere de rezervatia naturala Izvorul Bigar.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

0°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 8.05 km/h

  • 12 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

  • 13 Dec 2018

    Partial inorat 0°C -4°C

Curs Valutar