Camera de Comert Caras-Severin a lansat doua proiecte pentru someri

Duminică, 27 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro -Camera de Comert Caras-Severin a lansat doua proiecte pentru someri resita.ro -Camera de Comert Caras-Severin a lansat doua proiecte pentru someri FOTO: resita.ro

La Camera de Comert, Industrie si Agricultura Caras-Severin au fost lansate, vineri, doua noi proiecte, menite sa vina in intampinarea somerilor.

Proiectul "Oportunitati de integrare rapida pe piata muncii a somerilor din Regiunile Vest si Centru" are ca obiectiv general cresterea ratei de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor, in special a celor de lunga durata. Parteneri in proiect sunt mai multe societati comerciale si asociatii din tara si una din Austria, precum si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca din Caras-Severin, care se ocupa de furnizarea serviciilor de informare, consiliere profesionala si mediere. "Ne adresam unui numar de 546 de someri de lunga durata din mediul urban si rural, iar 498 vor beneficia diferentiat de programe integrate pentru imbunatatirea capacitatii de ocupare a unui loc de munca. O sa avem minimum 12 intalniri in teritoriu, cu privire la piata muncii, iar 200 de someri vor fi pusi in legatura cu angajatorii, in minimum zece intalniri, in timp ce o suta de persoane vor beneficia de consultanta si asistenta, pentru inceperea unei noi activitati independente", a precizat Cristina Stoichescu, managerul proiectului. In cadrul aceluiasi proiect, vor fi editate si vor fi impartite brosuri informative si va fi realizata pagina web. Valoarea eligibila a proiectului se apropie de 3,5 milioane lei. Cel de-al doilea proiect, la care solicitant este, de asemenea, Camera de Comert Caras-Severin si aceeasi parteneri, mai putin AJOFM Caras-Severin. Acesta se intitleaza "Noi locuri de munca in mediul rural" si se adreseaza somerilor din mediul rural, dar si persoanelor care se ocupa cu agricultura de subzistenta din cele doua regiuni. Si in acest caz, obiectivul principal il reprezinta cresterea ratei de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor. Se estimeaza ca numarul de participanti se va ridica la 580 de someri, din care 300 de someri din mediul rural, iar alti 280, persoane care se ocupa cu agricultura de subzistenta. Numarul de cursuri urmeaza sa se ridice la aproape 10 mii. Valoarea proiectului, care se deruleaza pe o perioada de 18 luni, este de aproape patru milioane lei. Cursantii vor primi, la final, certificate de calificare, recunoscute la nivel national, a precizat, la randul sau, Alexandru Buzzi, managerul de proiect. Proiectele sunt cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-1013 "Investeste in oameni!".

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar