Dezbateri la Colegiul Prefectural. Vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, vrea sa schimbe legislatia

Marți, 29 Aprilie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, vrea sa schimbe legislatia resita.ro - Vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, vrea sa schimbe legislatia FOTO: resita.ro

In sedinta Colegiului Prefectural al judetului Caras-Severin, luni, a avut loc o informare privind stingerea, prin sume defalcate din TVA, a obligatiilor restante inregistrate de localitati si de institutiile publice din Caras-Severin, finantate din bugetele locale fata de furnizorii de bunuri si servicii sau fata de bugetul consolidat.

In scopul alocarii acestor sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, unitatile administrativ-teritoriale din Caras-Severin au depus cereri scrise, insotite de documentele prevazute de legislatie. Potrivit reprezentantului Directiei Finantelor Publice Caras-Severin, Viorica Papa, suma totala se ridica la aproape 4,4 milioane lei, din care municipiul Resita a primit peste 600 mii lei, municipiul Caransebes, peste 160 mii lei, din care 97 mii lei pentru Spitalul Municipal de Urgenta, Anina aproape 165 mii, Baile Herculane, circa 608 mii lei, Moldova Noua, aproape 95 mii lei, pentru Spitalul orasenesc. De asemenea, Oravita a primit aproximativ 716 mii lei, din care 190 mii lei pentru spital, iar Otelu Rosu, peste 165 mii lei, din care 25.550 lei pentru spital. In plus, si alte 11 comune din judet au beneficiat de diferite sume, in functie de solicitari si de documentatia depusa: Armenis, Berliste, Brebu Nou, Ciudanovita, Goruia, Lapusnicel, Lapusnicu Mare, Marga, Mehadica, Pojejena si Sacu. Prezent la sedinta Colegiului Prefectural a fost si vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Acesta a precizat ca membrii colegiului ar trebui sa propuna o schimbare a legislatiei, prin care taxa pe valoarea adaugata sa fie achitata in momentul in care se incaseaza banii. "Ghiorghioni a atras atentia ca sunt agenti economici care nu au taiat facturi pentru anumite lucrari, timp de un an, deoarece, TVA trebuie achitata, in prezent, in momentul cand aceasta este emisa. Agentul economic, nefiind sigur de incasarea banilor, nu taie factura. Cred ca ar trebui sa propunem o schimbare in legislatie, prin care TVA sa fie achitata la incasare. Astfel, sunt convins ca documentele ar fi intocmite asa cum trebuie si se va reglementa acest sistem financiar. Ganditi-va ce inseamna pentru agentii economici sa stea cu TVA platita deja, dar bani sa nu incaseze in toata aceasta perioada", a explicat Ionesie Ghiorghioni.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-7°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 95%

Vant: 4.83 km/h

  • 19 Dec 2018

    Mostly Cloudy -3°C -7°C

  • 20 Dec 2018

    Mostly Cloudy 0°C -4°C

Curs Valutar