Corurile de copii si tineret au impresionat la Festivalul "Timotei Popovici" de la Caransebes

Duminică, 04 Mai 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Corurile de copii si tineret au impresionat la Festivalul "Timotei Popovici" de la Caransebes resita.ro - Corurile de copii si tineret au impresionat la Festivalul "Timotei Popovici" de la Caransebes FOTO: resita.ro

Manifestarile intitulate generic "Zilele Credintei si Culturii" in Episcopia Caransebesului, continua la Caransebes. La acest sfarsit de saptamana s-a desfasurat cea de-a XXXII-a editie a Festivalului corurilor de copii si tineret "Timotei Popovici".

In organizarea acestui eveniment, Episcopia Caransebesului a fost sprijinita de Primaria municipiului Caransebes, prin Casa de Cultura a orasului. Manifestarea culturala s-a desfasurat in Sala de spectacole a Casei de Cultura "George Suru" din Caransebes, in prezenta Preasfintitului Parinte Episcop Lucian si a altor personalitati ale orasului si judetului. La editia din acest an au urcat pe scena opt formatii corale de copii si tineri din Eparhia Caransebesului, dar si din alte eparhii. Festivalul "Timotei Popovici" este primul festival coral pentru copii si tineret din Romania, ce a debutat in comuna Marga – judetul Caras-Severin, in anul 1982, la initiativa profesorului Dumitru Jompan. Desi a activat cea mai mare parte a vietii la Sibiu, Timotei Popovici este banatean, cu origini in localitatea Tincova, judetul Caras-Severin, fiind cel mai prolific compozitor de muzica corala pentru copii.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar