O noua provocare cu o reteta veche din Ardeal. Azi va invatam sa gatiti "Zama de paparada"

Marți, 06 Mai 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - O noua provocare cu o reteta veche din Ardeal. Azi va invatam sa gatiti "Zama de paparada" resita.ro - O noua provocare cu o reteta veche din Ardeal. Azi va invatam sa gatiti "Zama de paparada"

Continuam si in acesata saptamana, prezentarea retetelor traditionale. Pentru aceasta mergem in Ardeal, pentru a face cunostinta cu cei mai buni bucatari.

"Zama de paparada" este o mancare foarte usor de pregatit.

Ingrediente:
3-4 bucati de Slanina
6-8 Oua
Otet
Bulion
Apa
Faina Gold Maya
Lapte
Sare
 
 
Mod de preparare
Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita. Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion. Intre timp, se pregateste o "derejeala" (un sos) cu doua linguri de faina Gold Maya, lapte si apa care se adauga in apa clocotita. Apoi se adauga "paparada" taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot). Secretul bucatarului: Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul "zamei de paparada". "Derejeala" se poate adauga in apa clocotita, inainte de a adauga "paparada" sau la final, direct in "zama".
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara "Descopera traditiile culinare romanesti!", derulat de agentia de relatii publice, http://www.russenart.ro/ in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Reteta veche din Ardeal "Zama de paparada" (Ciorba de omleta), a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!". Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio, iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar