Este singurul centru din judet. Adapostul pentru mamele singure, se modernizeaza

Luni, 12 Mai 2014
Evalueaza articolul
(3 voturi)
resita.ro - Adapostul pentru mamele singure, se modernizeaza resita.ro - Adapostul pentru mamele singure, se modernizeaza FOTO: resita.ro

"Centru de Igiena pentru mama si copil", din Cadrul Complexului de Servicii Sociale Sf Vasile cel Mare al Episcopiei Caransebes, se afla in plina modernizare.

Pe langa cele cinci dormitoare, se lucreaza la amenajarea altor doua si renovarea grupurilor sanitare si a bailor. Potrivit directorului centrului, parintele Nicolae Codrea, se intentioneaza extinderea numarului de beneficiare, intrucat institutia este singura din judetul Caras-Severin, care acorda sprijin, suport moral si religios, dar si consiliere psihologica pentru reintegrarea mamelor singure in societate. La ora actuala, sunt institutionalizate patru mame singure, care au in grija sapte copii. Una dintre ele are 26 de ani, este din Maramures, si in ultimii cinci ani a adus pe lume patru copii, cel mai mic avand doua luni. Maria spune ca s-a casatorit in 2009, insa sotul sau, care locuieste intr-o comuna din judetul Caras-Severin, a dat-o afara din casa din cauza unei alte femei. Acum locuieste cu toti cei patru copii in centru, unde li se ofera dragoste si ingrijire. La sustinerea financiara a centrului social contribuie Episcopia si Primaria Caransebes, precum si Consiliul Judetean Caras-Severin.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar