Crestinii Greco-Catolici au sarbatorit hramul Bisericii "Sfanta Fecioara Maria de la Fatima"

Miercuri, 21 Mai 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Crestinii Greco-Catolici au sarbatorit hramul Bisericii "Sfanta Fecioara Maria de la Fatima" resita.ro - Crestinii Greco-Catolici au sarbatorit hramul Bisericii "Sfanta Fecioara Maria de la Fatima" FOTO: bru.ro

Sarbatoare mare pentru comunitatea greco-catolica din Resita. In urma cu cateva zile, a fost sarbatorit hramul Bisericii "Sfanta Fecioara Maria de la Fatima".

Programul a inceput cu oficierea Sfintei Liturghii. La masa Sfantului Altar s-au afla Pr. Dr. Marius-Petru Pop – consilier eparhial si secretar episcopal,  Pr. Tutas Nicolae – Administrator Parohial Resita II si Protopop de Resita, Pr. Ic. Stavr. Aurel Bendariu – Paroh Doman, Pr. Laurentiu Corneliu – preot pensionar. In cadrul Sfintei Liturghii, numerosi credinciosi s-au cuminecat cu Trupul si Sangele lui Isus. In incheierea Serviciului Divin, Pr. Marius- Petru Pop a dat citire scrisorii trimise de P.S. Alexandru Mesian – Episcopul Lugojului, cu ocazia acestui eveniment. Pr. Tutas Nicolae a multumit preotilor slujitori si tuturor credinciosilor. A urmat procesiunea in jurul Bisericii, cu statuia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, in timpul careia s-a cantat "Imnul de la Fatima". In incheierea sarbatorii, Pr. Tutas Nicolae a citit "Litania Lauretana" si "Rugaciunea de Consfintire a Sfintei Fecioare Maria de la Fatima". S-a impartit anafora si iconite, apoi toti cei prezenti au fost invitati la agapa frateasca, pregatita cu daruire de credinciosii parohiei.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

-2°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 100%

Vant: 4.83 km/h

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -3°C

  • 17 Dec 2018

    Cloudy 0°C -3°C

Curs Valutar