Inghesuiala mare. Unitatile scolare si-au prezentat ofertele in zece localitati din judet

Miercuri, 11 Iunie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro -  Unitatile scolare si-au prezentat ofertele in zece localitati din judet resita.ro - Unitatile scolare si-au prezentat ofertele in zece localitati din judet FOTO: resita.ro

Scoala Gimnaziala Numarul 7 din Resita a gazduit, miercuri, Targul ofertelor educationale, adresate absolventilor de gimnaziu,  ocazie cu care elevii au putut afla ce optiuni au pentru continuarea studiilor.

Colegiul Economic al Banatului Montan din Resita, de exemplu, este o scoala complet renovata, cu titlul recent primit de excelenta, care are o oferta diversificata. "Noi promovam domeniile servicii, economic, turism si alimentatie, dar si resurse naturale si protectia mediului, precum si singurul domeniu din judet de industrie alimentara. O noutate pentru acest an este scoala profesionala, unde avem doua grupe, pe domeniul comert, turism si alimentatie, cu meseriile comerciant-vanzator si ospatar-chelner-vanzator", a declarat Rada Mihut, profesor la Colegiul Economic Resita. De asemenea, la Colegiul Tehnic din municipiu, scolarizarea se desfasoara pe doua paliere, si anume, scoala profesionala si forma de liceu. La scoala profesionala sunt 14 locuri la mecanici auto, 14 locuri la mecanica fina si 28 de locuri pentru frizeri, coafeze, manichiuriste si pedichiuriste. Pentru forma de liceu sunt doua clase, una in domeniul electric, si una in domeniul electronica si automatizari. In plus, elevii beneficiaza, la aceasta unitate scolara, de o bursa de 200 lei in fiecare luna si de cazare gratuita la caminul scolii, dupa cum afirma Luciana Bona, director adjunct la Colegiul Tehnic Resita. Targul ofertelor educationale a fost organizat de Inspectoratul Scolar din Caras-Severin, in zece localitati din judet. Cateva zeci de elevi au luat cu asalt si sala de sport a Liceului Tehnologic Decebal din municipiul Caransebes, cu ocazia Targului Ofertelor Educationale. Elevii din clasele a VIII-a s-au axat spre licee de renume precum Traian Doda sau Pedagogic CD Loga, insa au fost si absolventi de gimnaziu care vor sa aleaga invatamantul profesional. Oferta a fost diversificata de la clase de vocational, sau matematica fizica, la specializari in prelucrarea lemnului, mecanici auto sau soferi. La nivelul municipiului Caransebes peste 500 de elevi se vor inscrie in clasele a IX-a, atat la liceu cat si la scolile tehnologice.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar