Intalnirile Ranger Junior continua. 35 de elevi, care au dovedit ca sunt prieteni cu natura, asteptati in tabara la Poiana Marului

Marți, 01 Iulie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Intalnirile Ranger Junior continua resita.ro - Intalnirile Ranger Junior continua FOTO: resita.ro

Asociatia Altitudine, Filiala Banat, organizeaza in perioada 3-7 iulie 2014, tabara Ranger Junior in Situl Natura 2000, Muntii Tarcu.

35 de elevi de la 8 scoli din preajma Muntilor Tarcu, sunt asteptati in aceasta saptamana in Poiana Marului, unde vor participa la lectii despre natura, jocuri si excursii pe traseele turistice. Aceasta tabara este organizata in cadrul proiectului Ranger Junior, in Situl Natura 2000 Muntii Tarcu, cu sprijinul financiar al Fundatiei Pentru Parteneriat si Mol Romania. Partenerii implicati in implementarea acestui proiect sunt Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, Ocolu Silvic Otelu Rosu, Primaria Turnu Ruieni, Asociatia Bio-Team si cele 8 scoli din localitatile Teregova, Rusca Teregova, Armenis, Slatina Timis, Zavoi, Maru, Turnu Ruieni si Borlova. Elevii care vor participa in aceasta tabara s-au remarcat prin interesul pentru natura si protectia Muntilor Tarcu in cadrul actiunilor deja desfasurate in cadrul proiectului: "lectii de educatie ecologica in scoli", la care au participat peste 270 de elevi, o sesiune de comunicari "Sa cunoastem mai bine lumea in care traim", in cadrul careia au prezentat lucrari proprii legate de natura peste 40 de elevi si excursii pe trasee din Muntii Tarcu. In tabara din Poiana Marului, copiii vor invata prin jocuri adaptate varstei lor, despre vietuitoarele din zona Muntilor Tarcu, despre importanta acestora in mediul in care traim, despre amenintarile la adresa naturii din aceasta zona si cum pot contribui ei, ca si rangeri juniori in acest sit, la protectia Muntilor Tarcu. Prin excursiile la care vor participa, elevii vor invata notiuni de orientare in natura, drumetie montana si alpinism. De asemenea, vor partipa la amenajarea unei poteci tematice care sa constituie o alternativa de petrecere a timpului, pentru turistii care vin in Poiana Marului. Ca si urmare fireasca a taberelor din anii trecuti, pentru al doilea an consecutiv, cate doi Rangeri Juniori insotiti de un adult, vor participa la o tabara internationala a Rangerilor Juniori in Parcul National Krkonose in Cehia.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar