Bureti putini si plini de viermi. Sezon prost pentru firmele care colecteaza ciuperci de padure in Caras-Severin

Joi, 10 Iulie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Sezon prost pentru firmele care colecteaza ciuperci de padure in Caras-Severin resita.ro - Sezon prost pentru firmele care colecteaza ciuperci de padure in Caras-Severin

Administratorii firmelor care colecteaza ciuperci de padure, sustin ca pana acum, anul a fost extrem de prost pentru ei.

Daca in fiecare primavara faceau o gramada de bani din colectarea de la populatie a ciupercilor de padure, in acest an lucrurile au mers mai prost ca niciodata. In localitatile unde sunt infiintate centre pentru preluarea ciupercilor, oamenii au adunat doar cateva kilograme din padure. Temperaturile oscilante au facut ca buretii sa fie foarte rari si plini de viermi, lucru care nu prea este pe lacul colectorilor. Tinand cont de faptul ca ciupercile de padure au fost cam scumpe la vedere, si preturile s-au dublat fata de anii trecuti. In fiecare an, firmele care se ocupa de colectarea ciupercilor de padure, trimit din Caras-Severin in strainatate, sute de kilograme de bureti. Cele mai multe centre de colectare sunt situate in zona Caransebesului, iar strainii au prins deja gustul galbiorilor sau hribilor si supraliciteaza de fiecare data cand masinile frigorfice din Caras pleaca in strainatate. Faptul ca in paduri nu au prea fost ciuperci in acest an nu afecteaza numai colectorii, ci si locuitorii mai multor sate din judet, care si-au facut din predarea ciupercilor la aceste centre, o sursa buna de venit. Oamenii spera ca toamna ce se apopie sa aduca recoltele de ciuperci din anii trecuti, cand buretii erau predati la centre cu caruta.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

-2°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 99%

Vant: 8.05 km/h

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -3°C

  • 17 Dec 2018

    Cloudy 0°C -3°C

Curs Valutar