Ianas Roseti va fi judecat la Tribunalul Caras-Severin. Procurorii DNA au facut publice o parte dintre acuzatii

Marți, 15 Iulie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Ianas Roseti va fi judecat la Tribunalul Caras-Severin resita.ro - Ianas Roseti va fi judecat la Tribunalul Caras-Severin FOTO: opiniatimisoarei.ro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului ROSETI IANAS.

 

In sarcina directorului executiv al Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Caras – Severin, s-a retinut infractiunea de luare de mita. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: "In perioada 2011 – iulie 2014, inculpatul Roseti Ianas a pretins si primit de la un martor denuntator pentru 6 contracte incheiate in anii 2011 si 2012 suma totala de 36.000 lei, (cca. 8.000 euro), reprezentand 10% din valoarea unor contracte de intretinere a drumurilor pe timp de iarna. Procentul de 10%, stabilit de catre inculpat, a fost comunicat denuntatorului cu ocazia incheierii acordului infractional in cursul anului 2011 si avea in vedere sezoanele hibernale ce urmau. Determinarea acestei valori in sume concrete se facea cu ocazia fiecarei remiteri, acestea din urma avand loc imediat dupa momentul efectuarii fiecarei plati. Decizia atribuirii acestor lucrari societatii comerciale administrate de catre martorul denuntator a fost luata exclusiv de catre inculpatul Roseti Ianas, neexistand nici macar aparenta respectarii unor proceduri legale de selectie si stabilire a castigatorului contractelor, prin care autoritatea publica locala incredinta lucrarile de deszapezire. De asemenea, inculpatul a fost cel care a stabilit, in mod unilateral, cu privire la efectuarea fiecarei plati catre societatea comerciala administrata de martorul denuntator. In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Directiei Generale Anticoruptie. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caras – Severin, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza." DNA face precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar