Baza aeriana cu numele. Singurul aparator de zbor de la Caransebes, "se odihneste" intr-un hangar

Marți, 29 Iulie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Singurul aparator de zbor de la Caransebes, "se odihneste" intr-un hangar resita.ro - Singurul aparator de zbor de la Caransebes, "se odihneste" intr-un hangar

In timp ce sute de persoane sunt incercuite de ape in mai multe judete din sudul tarii, baza aeriana inaugurata la Caransebes in luna iunie, e pustie.

Toata lumea se astepta ca unitatea aeriana sa intre cu adevarat in functiune pentru salvarea unor persoane, numai ca... surpriza. Inaugurata pe 12 iunie anul acesta, Unitatea Militara Speciala de Aviatie de la Caransebes, a si ramas fara aparate de zbor. Initial, Inspectoratul General de Aviatie al MAI, a detasat acolo un elicopter IAR 106, pentru a fi folosit in misiunile din zona. Acesta a si facut primele zboruri de recunoastere, dar cu data de 17 iulie, acesta si-a epuizat orele de zbor avizate si a fost nevoie sa fie dus la IAR Brasov pentru revizia tehnica. "Aparatul si-a epuizat orele de zbor si se afla, din 17 iulie, in revizie tehnica, unde va mai sta cateva saptamani", ne-a informat comandorul Camelia Bugean, ofiterul de presa al IGAV. Desi la inaugurare un adevarat sobor de preoti a stropit bine elicopterele cu aghiasma, se pare ca numai apa sfintita nu este suficienta pentru permisiunea de zbor.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

-2°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 100%

Vant: 4.83 km/h

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -3°C

  • 17 Dec 2018

    Cloudy 0°C -3°C

Curs Valutar