Yam Yam

A inceput scoala de vara. Studentii la actorie si-au dat intalnire la Garana

Marți, 26 August 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Studentii la actorie si-au dat intalnire la Garana resita.ro - Studentii la actorie si-au dat intalnire la Garana

A treia editie a Scolii de vara de la Garana, un proiect de formare si dezvoltare artistica organizat de Teatrul German de Stat din Timisoara, a inceput luni.

Proiectul se desfasoara pana in 6 septembrie si consta in organizarea de ateliere cu actori ai TGST si studenti ai sectiei germane de actorie de la Universitatea de Vest din Timisoara. In cadrul atelierelor, se urmaresc dezvoltarea si perfectionarea unor aptitudini precum: capacitatea de comunicare interculturala, actorie si vorbire scenica, antrenament fizic, antrenarea vocii si a corpului, elemente de improvizatie si experiment, studiu de rol sau studiu de scena. Editia din 2014 este coordonata de unul dintre cei mai titrati pedagogi din invatamantul superior artistic din Romania, actorul Miklós Bács, conferentiar universitar la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Asistentii proiectului sunt actorii Andrea Gavriliu si Stefan Lupu, din Bucuresti. Scoala de vara de la Garana a fost initiata in 2009 de Teatrul German de Stat Timisoara. Pana acum au avut loc doua editii, in 2009 si 2010, cu artisti si coordonatori de ateliere din Germania, Statele Unite si Romania. Proiectul este organizat in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, precum si cu sprijinul Municipiului Timisoara, al Referentului Cultural pentru Europa de Sud-Est din cadrul Muzeului Central al Svabilor Dunareni din Ulm si al Comunei Brebu Nou.

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

15°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 87%

Vant: 11.27 km/h

  • 17 Iul 2018

    Rain 23°C 14°C

  • 18 Iul 2018

    Scattered Thunderstorms 20°C 15°C

Curs Valutar