Autoritatile s-au sesizat. ITRSV a organizat un control in rezervatia din Caras-Severin

Joi, 28 August 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita - ITRSV a organizat un control in rezervatia din Caras-Severin resita - ITRSV a organizat un control in rezervatia din Caras-Severin FOTO: resita.ro

Dupa ce in urma cu cateva zile, GEC Nera atragea atentia ca se executa taieri ilegale pe raza Parcului National Semenic-Cheile Carasului, autoritatile au demarat un control in zona.

In timp ce ecologistii sustineau ca taierile sunt ilegale, reprezentantii Parcului sustineau ca  fotografiile facute publice nu au fost facute in Parc, ci in afara lui. Conducerea ITRSV Caras-Severin, prin Ilie Buzescu, inspectorul sef al institutiei, au facut verificari in teren si au gasit nereguli in taiere si exploatare, dar a lamurit si problema limitei de Parc National: "O alta constatare facuta in teren este cu privire la pozitionarea bornei silvice nr 33 din UP III pe limita dintre ua 12 C si 13 A. Borna este pozitionata pe limita Rezervatiei Cheile Garlistei din cadrul Parcului National Semenic-Cheile Carasului", scrie ing. Buzescu in raportul de control. Mai mult, acesta spune ca ITRSV a aplicat doua sanctiuni conform Legii 171/2010, fiind amendat inclusiv seful Ocolului Silvic pentru depasirea limitelor de exploatare prevazut de amenajamentul silvic. Iar ITRSV dispune clar "Pana la expirarea amenajamentului silvic in vigoare NU SE VA MAI AMPLASA MASA LEMNOASA in bazinul Garliste in zona Rezervatiei Cheile Garlistei. ITRSV a mai constat taieri ilegale de arbori, precum si faptul ca firma care a efectuat taierile nu a curatat crengile rezultate.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-5°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 99%

Vant: 4.83 km/h

  • 18 Dec 2018

    Snow Showers -3°C -6°C

  • 19 Dec 2018

    Partial inorat -2°C -5°C

Curs Valutar