Forul decizional al Popularilor Europeni a hotarat: PNL e in PPE. Frunzaverde: Primirea PNL in PPE nu este o coincidenta, candidatul nostru are un argument in plus in cursa electorala

Joi, 11 Septembrie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Forul decizional al Popularilor Europeni a hotarat: PNL e in PPE. resita.ro - Forul decizional al Popularilor Europeni a hotarat: PNL e in PPE.

Partidul Popularilor Europeni a decis, joi, la Bruxelles, sa accepte aderarea la PPE a Partidului National Liberal.

In acest fel, forul decizional a acceptat propunerea Grupului de Lucru NR3 si astfel, se materializeaza proiectul politic demarat inca din anul 2012 de catre liberali. "Decizia de joi plaseaza PNL acolo unde ii este locul in Europa, in randul partidelor de dreapta. PNL apartine acum de PPE si din punct de vedere al ideologiei si al actiunii politice. Este o dovada si din punct de vedere al prezentei in Europa, daca mai era nevoie, ca dreapta romana este unita si PDL si PNL fac parte din PPE. Apartenenta celor doua partide la PPE da o mai mare consistenta fuziunii dintre cele doua partide.", a declarat de la Bruxelles pentru resita.ro, Sorin Frunzaverde, unul dintre promotorii acestei actiuni care s-a finalizat joi. In ceea ce priveste alegerile de peste o luna si jumatate, liderul liberal sustine ca aderarea PNL la PPE nu este intamplatoare inpreajma alegerilor pentru Cotroceni. "Nu este o coincidenta, demersul pe care noi l-am  inceput in iulie, se finalizeaza pe un calendar al PPE. Evident ca va  influenta, pentru ca prezenta noastra politica pe plan european reprezinta categoric un argument in plus pentru candidatul nostru in cursa electorala. Grupul PPE este mai puternic decat grupul socialistilor. Acesta este si motivul pentru care presedintele Comisiei Europene, primul ministru al Europei, Jean Claude Junker, este membru al PPE si  avem 13 comisari.", a precizat Sorin Frunzaverde.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar