(UPDATE) Au cazut precipitatii de peste 60l/mp. Hidrologii au anuntat cod portocaliu de pericol de inundatii in Caras-Severin

Luni, 15 Septembrie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Hidrologii au anuntat cod portocaliu de pericol de inundatii in Caras-Severin resita.ro - Hidrologii au anuntat cod portocaliu de pericol de inundatii in Caras-Severin FOTO: resita.ro

Meteorologii au anuntat faptul ca, luni dimineata, au fost inregistrate caderi de precipitatii ce au depasit 60l/mp in judetul Caras-Severin.

La ora 7 au fost raportate probleme la Bocsa, pe strazile Magura si Funicularului. Echipele ISU Caras-Severin au intervenit rapid cu motopompe incercand sa ii ajute pe localnici sa indeparteze si sa sa tina sub control puhoaiele de apa. Hidrologii au anuntat intrarea in vigoare a unui cod portocaliu in intervalul orar 7.30-14.00, valabil pentru toate raurile din judet. Intregul judet este monitorizat de autoritati, care sunt pregatite sa intervina acolo unde este cazul. Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca, in judeţul Mehedinti, traficul rutier pe DN6 Orsova - Drobeta-Turnu Severin se desfasoara pe o banda, alternativ, dirijat de poliţişti, la Gura Vaii si la intrarea in tunelul Bahna, din cauza apei acumulate si a noroiului scurs de pe versanti. Lucratorii de la drumuri actioneaza in vederea degajarii partii carosabile. Serviciul Politiei Rutiere Caras-Severin face apel la conducatorii auto sa ruleze cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca luminile de intalnire inclusiv pe timpul zilei.

(UPDATE) Hidrologii au anuntat ca pe mai multe rauri au fost depasite cotele de atentie. La Ramna, pe raul Vornic, cota a fost depasita cu 73 de centimetri, iar la Prigor, pe raul cu acelasi nume, cota a fost depasita cu 36 de centimetri.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar