Yam Yam

Gest de cucernicie. Vela lasa ceva in urma lui si in Mehedinti: O CRUCE

Luni, 15 Septembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Vela lasa ceva in urma lui si in Mehedinti: O CRUCE resita.ro - Vela lasa ceva in urma lui si in Mehedinti: O CRUCE

De Ziua Crucii, primarul Caransebesului, Ioan Marcel Vela, a donat o cruce uriasa Manastirii Vodita din judetul Mehedinti.

Aceasta are 14 m inaltime, bratele de 7 m si va fi luminata. Simbolul religios se vede chiar si din Serbia. Muncitorii de la firma care au ridicat crucea in picioare au avut nevoie de mai bine de patru ore de munca, pentru a duce la sfarsit planul lui Vela. Primarul Caransebesului asigura presedintia PNL Mehedinti de aproximativ doi ani si ideea de a ridica aceasta constructie atipica pentru zona Olteniei, i-a venit in timpul deselor calatorii in acea zona. O astfel de cruce identica este amplasata si la intrarea in municipiul Caransebes, ca amintire a vizitei patriarhului Daniel in oras, cu ocazia sfintirii catedralei episcopale. Manastirea Vodita este cea mai veche din Banat si printre cele mai vechi din tara, fiind ctitorita chiar de catre intemeietorul monahismului romanesc, Sfantul Nicodim de la Tismana.

Hala lugoj
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

5°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 68%

Vant: 11.27 km/h

  • 23 Feb 2018

    Cloudy 7°C 1°C

  • 24 Feb 2018

    Mostly Cloudy 3°C -3°C

Curs Valutar