Isi reprezinta comuna la toate targurile. Soceniul are unul din cei mai tari carnatari din Banat

Joi, 18 Septembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Soceniul are unul din cei mai tari carnatari din Banat resita.ro - Soceniul are unul din cei mai tari carnatari din Banat FOTO: resita.ro

Soceniul se lauda cu unul dintre cei mai buni carnatari din Banat. Ion Paun este unul dintre producatorii din Caras-Severin care este laudat pentru marfa lui.

Pentru ca piata este suprasaturata de zacusca, carnati de porc si gemuri, banateanul a ales sa dea lovitura pe piata cu un produs foarte rar, carnatii de capra. Crescator de animale de cand se stie, nea Paun a imbinat carnea de capra cu spiritul antreprenorial. Pentru ca marfa lui se vinde ca painea calda, macelarul din Soceni scoate la vanzare carnati de capra doar la festivaluri si targuri, cand pe langa vanzare, face un bine si comunei, oamenii veniti din toate colturile tarii minunandu-se de gustul produselor sale. Un kilogram de carne de capra nu este deloc ieftin, insa lumea face coada la standul macelarului. Carnatul se vinde cu 40 de lei kilogramul, dublu cat carnatul de porc, insa mezelul face toti banii. "Toata lumea spune ca e scump, dar toata lumea cumpara. E scump pentru ca dintr-o capra se obtin doar zece kilograme de carne macra.", a declarta caraseanul pentru resita.ro. 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar