Gateste nemteste. Te provocam sa faci un desert care cu siguranta ii va face pe apropiati sa te considere cea mai buna bucatareasa

Marți, 30 Septembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Te provocam sa faci un desert care cu siguranta ii va face pe apropiati sa te considere cea mai buna bucatareasa resita.ro - Te provocam sa faci un desert care cu siguranta ii va face pe apropiati sa te considere cea mai buna bucatareasa

resita.ro si partenerii sai iti ofera o reteta de desert german. Desertul este unul simplu si se numeste "Mar in foietaj" si se poate pregati foarte rapid daca se foloseste aluat de foietaj congelat, gata preparat.

Daca nu aveti aceasta optiune, va ajutam sa preparati foietajul.
Aluatul foietaj se poate cumpara din magazine, gata preparat, insa deoarece cuprinde putine ingrediente se poate prepara foarte usor.

Ingrediente aluat foietaj (2 foi de max. 20 cm):
200 gr faina alba  (tip 000)
200 gr unt nesarat
1/4 lingurita sare
100 ml apa foarte rece
 
Preparare aluat foietaj
Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute. Apoi se pune faina intr-un bol si se presara cuburile de unt deasupra. Se amesteca faina cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina. Fiecare cub de unt se sfarama pana se obtin fulgi de unt. Se toarna apa rece pe toata suprafata fainii si se incepe framantarea aluatului in felul urmator: se pune palma sub faina, se aduce deasupra untului si se apasa cu podul palmei. Apoi se roteste bolul si se continua aceasta miscare pana cand se incorporeaza toata faina. Dupa ce a fost incorporata toata faina, se rastoarna aluatul pe masa de lucru pe care a fost presarata faina. Se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de un deget grosime si se impatureste in 3. Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se repeta intinderea si impaturirea in trei. Apoi se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 minute. Pentru un foietaj cat mai pufos, se repeta operatiunile de inca 2 ori (intindere si impaturire, impaturirea in 3, invelirea in folie si odihna la frigider pentru 30 minute de inca 2 ori).

Secretul Bucatarului
Untul nu trebuie lasat sa se inmoaie foarte tare, iar apa se tine in frigider pentru a fi folosita rece ca gheata. Atentie! NU se framanta aluatul ca pe cel de paine, deoarece este important ca bucatile de unt sa ramana intregi in aluat si pe aceeasi directie. Aluatul obtinut nu trebuie sa fie omogen sau fin. Cand se intinde aluatul pe masa, se folosesc doar miscari fata-spate. Odata ce aveti foietajul gata, va puteti apuca de prajitura propriu zisa
 
Ingrediente
·         2 mere
·         Aluat foietaj
·         1 ou
·         faina  000
·         scortisoara
·         sos caramel
·         inghetata pentru servit
 
Ingrediente sos caramel
·         Zahar
·         Unt
·         Smantana lichida
 
Preparare mar in aluat
Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu albus batut spuma cu scortisoara si se introduce la cuptor la 75 grade pentru 25 de minute.

Prepare sos caramel
Zaharul se caramelizeaza cu unt. Se adauga smantana lichida dupa ce s-a lichefiat.

Mod de servire
Se serveste cald, cu inghetata de vanile.

 

 

   

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Breezy

13°C

Resita

Breezy

Umiditate: 54%

Vant: 40.23 km/h

  • 15 Dec 2017

    Rain 13°C 6°C

  • 16 Dec 2017

    Showers 12°C 2°C

Curs Valutar

Rieker