Yam Yam

Agricultorii nu au motive sa fie fericiti. Ploile au dat peste cap calendarul recoltarii porumbului

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Agricultorii nu au motive sa fie fericiti. Ploile au dat peste cap calendarul recoltarii porumbului resita.ro - Agricultorii nu au motive sa fie fericiti. Ploile au dat peste cap calendarul recoltarii porumbului

Dupa ce recoltarea graului a fost amanata saptamani bune, acum a venit randul porumbului sa stea in camp fara ca agricultorii sa se poata atinge de el.

Pe suprafete mici, dar si in zone unde apa nu balteste, recoltarea porumbului a inceput, insa importante sunt suprafetele mari din Caras-Severin, spun specialistii. "Am vorbit cu o parte dintre agricultori si situatia nu este una buna. A plouat foarte mult si nu s-a inceput recolatrea prumbului", a declarat pentru resita.ro., Mariana Brujan din cadrul Directiei Agricole Caras-Severin. Specialsitii spera ca in ciuda amanarilor de a intra si a recolta porumbul, situatia sa nu fie foarte grava si cerealele sa aiba de suferit. In aceasta vara, majoritatea agricultorilor au intrat la recolatat cu intarziere, insa productia de paioase a fost una satisfacatoare. Conform raportarilor, s-au recoltat 60.000 de tone de grau, aproape 3.000 de tone de orz.

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

17°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 57%

Vant: 17.70 km/h

  • 23 Iun 2018

    Rain 17°C 8°C

  • 24 Iun 2018

    Partial inorat 18°C 9°C

Curs Valutar