Agricultorii nu au motive sa fie fericiti. Ploile au dat peste cap calendarul recoltarii porumbului

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Agricultorii nu au motive sa fie fericiti. Ploile au dat peste cap calendarul recoltarii porumbului resita.ro - Agricultorii nu au motive sa fie fericiti. Ploile au dat peste cap calendarul recoltarii porumbului

Dupa ce recoltarea graului a fost amanata saptamani bune, acum a venit randul porumbului sa stea in camp fara ca agricultorii sa se poata atinge de el.

Pe suprafete mici, dar si in zone unde apa nu balteste, recoltarea porumbului a inceput, insa importante sunt suprafetele mari din Caras-Severin, spun specialistii. "Am vorbit cu o parte dintre agricultori si situatia nu este una buna. A plouat foarte mult si nu s-a inceput recolatrea prumbului", a declarat pentru resita.ro., Mariana Brujan din cadrul Directiei Agricole Caras-Severin. Specialsitii spera ca in ciuda amanarilor de a intra si a recolta porumbul, situatia sa nu fie foarte grava si cerealele sa aiba de suferit. In aceasta vara, majoritatea agricultorilor au intrat la recolatat cu intarziere, insa productia de paioase a fost una satisfacatoare. Conform raportarilor, s-au recoltat 60.000 de tone de grau, aproape 3.000 de tone de orz.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

16°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 62%

Vant: 8.05 km/h

  • 19 Oct 2018

    Cloudy 18°C 10°C

  • 20 Oct 2018

    Cloudy 15°C 7°C

Curs Valutar