137 de ani de la infiintare. Liceul Teoretic Diaconovici Tietz si-a sarbatorit ziua printr-o serie de actiuni

Marți, 07 Octombrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Liceul Teoretic Diaconovici Tietz si-a sarbatorit ziua printr-o serie de actiuni  resita.ro - Liceul Teoretic Diaconovici Tietz si-a sarbatorit ziua printr-o serie de actiuni

Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz, prima institutie de invatamant din municipiul Resita, a implinit 137 de ani, momentul fiind marcat, marti, prin diferite actiuni.

Elevii au lasat deoparte cartile, cursurile si caietele, pentru a participa la tot felul de activitati prin care au sarbatorit ziua liceului, cunoscut si sub denumirea "Bastilia". Cei mici au vizitat Gradina Zoologica sau biblioteca si au organizat targuri cu produse specifice toamnei, iar elevii mai mari au vizionat filme si au aflat lucruri interesante despre trecutul acestei institutii de invatamant, dar si despre absolventi celebri. "137 de ani este o varsta memorabila pentru o institutie scolara. Este un moment de 'remember' al activitatilor desfasurate de-a lungul anilor, indiferent de vicisitudinile vremurilor, de razboaie si regimurile politice. Liceul nostru a avut o activitate pe mai multe planuri: a fost o unitate de invatamant cu caracter bilingv, in limbile romana, germana si maghiara. Tot timpul s-au promovat valorile, indiferent de etnie, iar de-a lungul timpului, de pe bancile scolii au absolvit foarte multe promotii care s-au afirmat in lumea stiintifica, artistica si culturala, nu doar in Romania, cat si la nivel mondial, cu care ne mandrim", a declarat Boris Vatzulick, directorul Liceului Diaconovici-Tietz. Liceul Diaconovici-Tietz este cea mai veche unitate de invatamant din municipiul de pe Barzava, fiind atestata pentru prima data in anul 1877, cand aici functiona deja o scoala elementara, infiintata de comunitatea muncitoreasca din oras. "Bastilia" a gazduit, in trecut, si prima gradina zoologica din partea de vest a tarii. Profesorul Ion Crisan, care preda biologia si era directorul institutiei de invatamant la acea vreme, a adus primele custi cu animale chiar in curtea liceului. Abia mai tarziu, cand spatiul devenise prea mic, animalele au fost mutate in locatia actuala in care functioneaza gradina zoologica, ce poarta in prezent numele profesorului Ion Crisan.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar