Conexiunea ta de internet e prea lenta? Verifica-ti acum viteza pe cea mai noua aplicatie

Miercuri, 08 Octombrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Conexiunea ta de internet e prea lenta? Verifica-ti acum viteza pe cea mai noua aplicatie resita.ro - Conexiunea ta de internet e prea lenta? Verifica-ti acum viteza pe cea mai noua aplicatie

Resitenii, dar si alti utilizatori de internet din tot judetul, isi pot verifica acum viteza de conexiune prin intermediul unei noi aplicatii.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a prezentat, in cadrul targului Internet & Mobile World 2014, netograf.ro , o aplicatie pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet de catre abonatii romani. Utilizatorii vor putea masura viteza de transfer a datelor, intarzierea de transfer, variatia intarzierii de transfer si rata pierderii de pachete prin raport cu cele ofertate de furnizor. Aplicatia a fost deschisa publicului spre testare, fiind in etapa in care este populata cu ofertele de internet ale furnizorilor de servicii de acces la internet. "Aplicatia Netograf.ro a fost conceputa de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor de internet din Romania un instrument independent, obiectiv si gratuit, pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care il platesc. Ei vor putea sa constate nu doar daca serviciul de internet pe care il au se ridica la calitatea promisa, ci si sa compare parametrii inregistrati cu cei obtinuti de abonatii altor furnizori", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM. Netograf.ro testeaza calitatea conexiunii intre echipamentul terminal al utilizatorului final si un server de test amplasat intr-un nod de tip internet interexchange. Pentru testarea acestor parametri, utilizatorul trebuie sa selecteze furnizorul, tipul de oferta de care beneficiaza si tipul de conexiune. Furnizorii autorizati de servicii de acces la internet au obligatia de a-si introduce in aplicatie datele tehnice ale ofertelor comerciale active prin intermediul unei interfete web.
 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar