Imprimă această pagină

Bilant ITM. 13 persoane lucrau la negru, alte 4 au fost ranite, iar o persoana a murit, in luna octombrie

Miercuri, 05 Noiembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - 13 persoane lucrau la negru, alte 4 au fost ranite, iar o persoana a murit, in luna octombrie resita.ro - 13 persoane lucrau la negru, alte 4 au fost ranite, iar o persoana a murit, in luna octombrie FOTO: resita.ro

Inspectoratul Teritorial de Munca al Judetului Caras-Severin a efectuat si in luna octombrie, o serie de controale la agentii economici din judet.

In total au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 156.500 lei. In cadrul actiunilor de control, au fost identificate 13 persoane care lucrau la "negru" la 7 angajatori, acestia din urma fiind sanctionati cu amenda totala de 70.000 lei. La o singura firma au fost depistate 6 persoane la negru. Acest lucru constituind abatere de natura infractionala, Inspectoratul a inaintat organelor competente un denunt penal. S-a intocmit denunt penal si pentru un angajator care, in mod repetat, a stabilit pe statele de plata salarii mai mici decat salariul minim pe economie stabilit prin lege. "In cursul lunii octombrie 2014, angajatorii au comunicat 5 evenimente soldate cu 4 cazuri de invaliditate temporara de munca si un deces, iar dupa finalizarea cercetarilor, aceste evenimente vor fi incadrate sau nu ca accidente de munca. La nivelul Inspectoratului Teritorial de Munca al Judetului Caras-Severin sunt in inregistrate 275 de contracte colective de munca (5 in luna de referinta) si 26 de acte aditionale (3 in luna de referinta).