(UPDATE) E oficial. Episcopul Caransebesului, Lucian Mic, intra in cursa pentru Mitropolia Banatului

Joi, 06 Noiembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Episcopul Caransebesului, Lucian Mic intra in cursa pentru Mitropolia Banatului resita.ro - Episcopul Caransebesului, Lucian Mic intra in cursa pentru Mitropolia Banatului

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului s-a reunit la Timisoara, unde s-au hotarat candidatii la scaunul de mitropolit.

Sedinta  a fost prezidata chiar de catre Patriarhul Daniel, care se afla pentru cateva zile la Timisoara, tocmai pentru a celebra 40 de zile de la moartea fostului mitropolit Nicolae Corneanu, dar si a hotari cine ii va urma acestuia in functie. La sedinta desfasurata joi, au participat Inaltpreasfintitul Parinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului si Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. "Patriarhul Daniel a prezentat  membrilor Sinodului Mitropolitan lista aprobata a ierarhilor eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timisoarei si de Mitropolit al Banatului. Sinodul Mitropolitan, in conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, a stabilit, prin consultare deschisa, urmata de vot secret consultativ, o lista cu doi candidati dintre ierarhii eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timisoarei si de Mitropolit al Banatului. Acestia sunt urmatorii:

1. Preasfintitul Parinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebesului

2. Preasfintitul Parinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei

Lista celor doi candidati stabiliti de catre Sinodul Mitropolitan va fi prezentata in sedinta speciala de consultare a acestuia cu Adunarea eparhiala extinsa a Arhiepiscopiei Timisoarei, in ziua de 7 noiembrie 2014, incepand cu ora 10:00.", a anuntat Mitropolia Banatului printr-un comunicat de presa.

(UPDATE) Vineri dimineata, laicii au hotarat sa il propuna pentru scaunul de Mitropolit al Banatului pe Episcopul Ioan de la Covasna.Aceasta este a treia candidatura pentru scaunul ramas vacant.In cateva zile Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va nominaliza si propriul candidat, urmand ca dupa aceea sa fie organizat votul secret.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

0°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 86%

Vant: 14.48 km/h

  • 14 Dec 2018

    Snow 2°C -6°C

  • 15 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

Curs Valutar