Descopera traditiile culinare romanesti. Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac

Marți, 11 Noiembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Descopera traditiile culinare romanesti. Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac resita.ro - Descopera traditiile culinare romanesti. Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac

Dupa cateva saptamani petrecute in bucataria moldoveneasca, resita.ro si partenerii sai, te invita sa gatesti ca in zona Olteniei.

Iti propunem azi sa pregatesti sarmale in dovleac.
 
Ingrediente
·    1 dovleac
·    2 carnaciori semiafumati
·    300 g costita afumata sau kaizer
·    500 g carne tocata (3/4 porc si 1/4 vita)
·    100 g orez cu bob rotund
·    1 punga de malai
·    3 cepe
·    bulion
·    sare si piper
·    frunze de dafin
·    cimbru
 
Mod de preparare
Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce amestecul s-a racit, se adauga peste carnea tocata si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza. Se aseaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora. Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se aseaza sarmalele in dovleac, iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati. Dovleacul se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.
 
Mod de servire
Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai. Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara "Descopera traditiile culinare romanesti!" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Showers

8°C

Resita

Showers

Umiditate: 93%

Vant: 6.44 km/h

  • 22 Oct 2018

    Scattered Showers 15°C 5°C

  • 23 Oct 2018

    Rain 14°C 6°C

Curs Valutar