Cand ai gatit ultima oara midii in vin alb? Astazi te provocam sa gatesti Cozze al vino bianco

Vineri, 14 Noiembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Cand ai gatit ultima oara midii in vin alb? Astazi iti te provocam sa gatesti Cozze al vino bianco resita.ro - Cand ai gatit ultima oara midii in vin alb? Astazi iti te provocam sa gatesti Cozze al vino bianco

"Midii cu vin alb" reprezinta un tip de mancare preparat din scoicile cu numele Mytilus galloprovincialis (midia mediteraneana).

Principalele tari producatoare de midii mediteraneene sunt Spania si Italia. Reteta pe care v-o prezentam este usor de preparat si nu necesita un timp mare pentru preparare.
 
Ingrediente:
·         1,5 kg midii mediteraneene jumatati,
·         rosii cherry,
·         2 linguri ulei ,
·         vin alb,
·         o legatura de patrunjel,
·         6 catei de usturoi
·         sare,
·         piper.
 
Mod de preparare
Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata. Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati. Se incinge tigaia cu uleiul. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. Se adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene. Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel.

Mod de servire
Se servesc fierbinti, cu paine proaspata si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.

 

   

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 91%

Vant: 11.27 km/h

  • 17 Dec 2017

    Rain And Snow 2°C 0°C

  • 18 Dec 2017

    Cloudy 0°C 0°C

Curs Valutar

Rieker