(UPDATE) Perchezitii la mai multe firme din Caras-Severin. Administratorii treziti din somn si dusi la audieri pentru o evaziune fiscala de peste un milion de euro

Joi, 20 Noiembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro-Perchezitii la mai multe firme din Caras Severi resita.ro-Perchezitii la mai multe firme din Caras Severi

Mai multe perchezitii au loc, joi dimineata, in mai multe locatii din Caras-Severin.

Politistii si procurorii DIICOT Timisoara scotocesc sediile unor firme dar si domiciliile unor administratori de societati comerciale. In total 12 perchezitii au loc in zona Bozovici. Politistii au ridicat pana la aceasta ora mai multe documente. Actiunea are loc pentru destructurarea unui grup care se ocupa cu evaziunea fiscala. Conform primelor informatii este vorba de un prejudiciu estimat la peste un milion de euro. Majoritatea firmelor care fac obiectul acestui dosar activeaza in domeniul prelucrarii lemnului.

UPDATE)  " Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Timisoara si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara au neutralizat activitatea infracţionala a unui grup infractional organizat specializat în evaziune fiscala.Constituita pe raza judetului Caras-Severin, gruparea si-a derulat activitatea infractionala avand ca mod de operare nedeclararea sumelor obtinute în urma comercializarii unor importante cantitati de material lemnos, sustragandu-se în acest fel de la plata impozitelor si a taxelor.

    Din materialul probatoriu administrat în cauza, rezulta suspiciunea rezonabila ca, în perioada 2009-2014, membrii grupului infractional coordonat de numitul C.I. au constituit un mecanism complex bazat pe mai multe societati comerciale prin intermediul carora au desfasurat activitatile infractionale în diferite perioade de timp, ulterior acestea fiind introduse în insolventa si, în final, radiate. Firmele respective nu declarau organelor fiscale livrarile de material lemnos efectuate catre mai multe societati comerciale de profil din tara, sustragandu-se în acest mod de la plata impozitelor si a TVA aferente operatiunilor comerciale.

Cele mai multe dintre societatile comerciale utilizate în activitatea infractionala au fost înfiintate pe numele unor persoane de conditie modesta, care nu aveau, în fapt, nici o implicare în activitatea comerciala. Aceste societati de tip-fantoma (cinci au avut ca sediu social aceeaşi adresa, respectiv o casa din comuna Parvova, nelocuita) funcţionau, de regula, pe perioade scurte de timp, dupa care erau radiate în scopul ascunderii originii activitatilor infractionale. În acelasi timp însa erau înfiintate alte societati comerciale care preluau modul de operare si clientii, asigurand astfel continuitatea activitatii infractionale si fraudarea bugetului  consolidat de stat. O parte din membrii gruparii au deschis mai multe conturi pentru societatile pe care le coordonau, în care erau virate sumele de bani ce reprezentau contravaloarea facturilor emise pentru livrarea materialului lemnos catre diferite societati comerciale. Banii virati în aceste conturi erau, ulterior, retrasi fara niciun fel de justificare.

 Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului depaseste suma de 6.000.000 de lei.

  Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara au fost efectuate 12 perchezitii domiciliare pe raza jud. Caras-Severin si Hunedoara, în locuinţe folosite de suspecti.

 Totodata au fost puse în executare sase mandate de aducere, suspectii fiind condusi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, în vederea audierii lor sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

  În cauza a fost asigurat suport informativ si tehnic de catre Serviciul Roman de Informatii - Directia Judeteana Caras-Severin.

    Facem precizarea ca, pe întreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de  Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie." a anuntat DIICOT.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

0°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 86%

Vant: 12.87 km/h

  • 15 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -2°C

Curs Valutar