Kuhntop
Inchide

Iti era dor de ceva dulce? Astazi te invatam sa prepari prajitura cu ricotta, nuca si miere

Marți, 02 Decembrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Astazi te invatam sa prepare prajitura cu ricotta, nuca si miere Astazi te invatam sa prepare prajitura cu ricotta, nuca si miere

resita.ro va propune sa pregatiti astazi un desert foarte gustos. Reteta este una mediteraneana care cu siguranta va va starni interesul.

Ingrediente:

  • 2-3 Foi din aluat foietaj
  • faina
  • 50 g smantana dulce,
  • 100 g. zahar
  • 350 g branza ricotta,
  • nuci,
  • miere,
  • scortisoara,

Mod de preparare

Se prepara aluatul foietaj sau se cumpara foile gata preparate.

Daca se opteaza pentru prepararea aluatului foietaj, dupa ce se framanta se presara pe masa un strat subtire de faina, apoi se intind foile foarte subtiri si se pun in tava. Se rumenesc foile de placinta la foc mic in cuptor (aproximativ10 minute – in functie de cuptor). Intre timp se bate smantana cu zaharul cu mixerul pana ce compozitia se intareste. Apoi se adauga branza ricotta si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se scot foile coapte din cuptor si se faramiteaza bine intr-o forma de tort (careia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse in forma, se aseaza nuci, scortisoara, miere si jumatate din compozitia de smantana si ricotta. Peste compozitie se mai aseaza un strat de foi faramitate. Se completeaza cu nuci, scortisoara si miere. Apoi se adauga restul de compozitie si se acopera cu ultimul strat de foi. Se serveste cu miere, scortisoara si nuci maruntite.

Ricotta este un sortiment de branza produsa in Italia din resturile ramase din productia altor tipuri de branza (mascarpone sau provolone), sau din cheagul laptelui dupa separarea zerului, in special din zer de lapte de oaie.

{youtube}Yfl8LM32XEk{/youtube}

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

12°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 42%

Vant: 35.40 km/h

  • 12 Dec 2017

    Mostly Cloudy 15°C 8°C

  • 13 Dec 2017

    Showers 12°C 5°C

Curs Valutar

Rieker