Imprimă această pagină

(UPDATE) Situatie fara precedent in vestul tarii. In plina iarna un oras intreg a fost lasat fara gaz metan

Luni, 29 Decembrie 2014
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro -  In plina iarna un oras intreg a fost lasat fara gaz metan. resita.ro - In plina iarna un oras intreg a fost lasat fara gaz metan.

Situatie fara precedent in vestul tarii. Un oras intreg este deconectat de la reteaua de distributie a gazului metan.

Primaria Otelu Rosu a anuntat ca se confrunta cu o situatie nemaiintalnita. Autoritatile s-au reunit de urgenta pentru a vedea ce masuri se impun. 90% din populatia orasului se incalzeste cu gaze de la reteaua ce apartine EON. "Am observat primele probleme la centrala in jurul orei 21. Am auzit centrala ca are probleme, ca face un zgomot ciudat. Dupa cateva minute am crezut ca s-a stricat si am vorbit cu vecinii si mi-au spus ca si la ei s-a racit in casa, brusc. Am ramas fara gaz", a declarat pentru resita.ro o localnica. Primarul localitatii, Luca Malaescu, a declarat pentru resita.ro ca nu a primit nici o explicatie din partea reprezentantilor EON si a fost doar anuntat ca orasul nu mai este alimentat cu gaz. "Am convocat o reuniune de urgenta a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta. Nu stim ce sa facem! Anuntam toate institutiile abilitate pentru ca asa ceva nu am mai intalnit. Este o situatie foarte grea. Am trimis masinile cu megafoane sa anunte in tot orasul, lumea sa stie ca urmeaza o noapte grea. "Se pare ca la originea acestei intreruperi este o avarie majora la reteaua de distributie a gazului. Situatia este cu atat mai grava cu cat la statia meteo din Caransebes, oras apropiat de Otelu Rosu, s-a inregistrat, la ora 23, o temperatura de -10 grade Celsius.Reprezentantii EON nu au facut nici o declaratie publica cu privire la ceea ce se intampla la Otelu Rosu.Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Semenic" al judetului Caras Severin a anuntat ca distributia gazului va fi reluata odata ce avaria va fi depistata si remediata.Mai multi localnici sustin ca in oras se simte un miros puternic de gaz.

UPDATE : Primarul localitatii, Luca Malaescu a declarat ca EON a localizat avaria. Se pare ca este vorba de o fisura la magistrala."Am stat de vorba cu cei de la EON si pare sa fie o avarie la magistrala.Am convenit cu dansii sa remedieze avaria in aceasta noapte si sa reluam furnizarea gazului marti dimineata.Exista posibilitatea ca multi locuitori ai orasului sa fi adormit cu gazul deschis si odata cu reluarea alimentarii exista posibilitatea unor tragedii.Vrem sa evitam acest lucru.Singurele probleme sunt la spital.Am vorbit cu seful spitalului si am decis ca acolo unde este cazul sa se foloseasca radiatoare."

UPDATE 2 : Alimentarea cu gaz a orasului nu era reluata marti dimineata. EON Gaz nu a transmis nici o precizare referitoare la avaria de la Otelu Rosu.

UPDATE 3 :  La ora 9.50 , ISU Semenic a anuntat reluarea furnizarii gazului pentru spital si doua strazi.

UPDATE 4 : La ora 12.30 a fost reluata distributia gazului in tot orasul.

 

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE