Incepem anul cu o reteta romaneasca: Gulas ardelenesc

Sâmbătă, 03 Ianuarie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Incepem anul cu o reteta romaneasca: Gulas ardelenesc resita.ro - Incepem anul cu o reteta romaneasca: Gulas ardelenesc

resita.ro si partenerii sai va propun si in 2015 cele mai interesante si gustoase retete.

Daca nu mai stiti ce sa gatiti pentru inceputul de an, astazi va provocam sa intrati in bucatarie si sa pregatiti pentru cei dragi, gulas ardelenesc.

Ingrediente (1 portie):

100 g. pulpa de vita

50 g. carnati afumati

50 g. ceapa

putin ulei pt. prajit

malai

15 g. ardei gras rosu

2 g. usturoi macinat

1 g. chimen macinat

1 g. boia de ardei rosu

100 g. cartofi

1 g. pasta de ardei

1 foaie de dafin

3 g. concentrat vita

10 ml. vin rosu

 

Mod de preparare :

Se incinge oala de inox cu fundul dublu (gros) pana devine foarte fierbinte.

Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei. Dupa 4-6 min se adauga boia dulce, calind putin, si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin. Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea. In timp ce fierbe la foc mediu, se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume, pana acopera toata compozitia. Se serveste cu mamaliguta din malai.


Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Breezy

12°C

Resita

Breezy

Umiditate: 54%

Vant: 46.67 km/h

  • 16 Dec 2017

    Showers 12°C 2°C

  • 17 Dec 2017

    Cloudy 2°C 0°C

Curs Valutar

Rieker