Iliuta Canea eliberat din arestul IPJ Caras-Severin. Masura a fost dictata de catre magistratii caraseni

Luni, 16 Februarie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Iliuta Canea eliberat din arestul IPJ Caras Severin resita.ro - Iliuta Canea eliberat din arestul IPJ Caras Severin

Dupa indelungi actiuni sortite esecului, Iliuta Canea, fiul primarului din Lapusnicel, a fost eliberat din arestul IPJ Caras-Severin.

Judecatorii de la Tribunalul Caras -everin au hotarat luni schimbarea masurii din arest preventiv in arest la domiciliu. Canea junior a fost inchis in urma unei actiuni a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care au colaborat cu poliţiştii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara. Conform procurorilor, Canea era liderul unei grupari specializate in evaziune fiscala ce a fost constituita pe raza judetului Caras-Severin. Procurorii sustin ca Iliuta Caneaau a constituit un mecanism complex bazat pe mai multe societati comerciale prin intermediul carora a desfasurat activitatile infractionale in diferite perioade de timp, ulterior acestea fiind introduse in insolventa si, in final, radiate. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului ar fi depasit suma de 6.000.000 de lei. Odata cu eliberarea din arestul IPJ Caras-Severin, judecatorii i-au impus suspectului mai multe obligatii. Canea nu are voie sa paraseasca imobilul din Parvova fara permisiunea organului judiciar – Tribunalul Caraş-Severin si are obligatia  sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat. Canea nu are voie sa comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor sau cu martorii audiati pana la acest moment si nici cu martorii ce urmeaza a fi audiati in cauza. Politistii caraseni trebuie sa verifice daca  obligatiile sunt respectate. Decizia Tribunalului Caras-Severin nu este definitiva.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar