Azi va invitam sa gatiti „Taci si inghite”

Marți, 17 Martie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Azi va invitam sa gatiti „Taci si inghite” resita.ro - Azi va invitam sa gatiti „Taci si inghite”

resita.ro va invita si in aceasta saptamana in bucatarie pentru a gati o reteta romaneasca.

Reteta este una veche, fiind cunoscuta in bucataria traditionala cu denumirea „Paturi”. Pentru a gati aceasta mancare delicioasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente

malai - 1 kg.

unt – 250 g.

lapte - 2l

cascaval afumat – 300 g.

branza de burduf - 300 g.

carnaciori - 500 g.

oua - 6 buc.

mozarella - 300 g.

smantana – 900 ml.

 

Mod de preparare

Se fierbe malaiul in lapte, astfel: se pune laptele la fiert si se adauga treptat malaiul, amestecand continuu ca sa nu se afume. Se adauga un pachet cu unt. intre timp se prajesc carnaciorii cu cascaval si cartofii taiati felii.Se ia de pe foc ceaunul cu mamaliga fiarta in lapte si se rastoarna ¾ din mamaliga intr-un castron. Peste mamaliga ramasa in ceaun se pune branza de burduf faramitata si cascaval ras pe razatoarea mare, apoi se adauga carnaciorii si cartofii prajiti. Se sparg doua oua pentru a se inchega stratul si se unge totul cu un strat de smantana. Se pregatesc inca 2 straturi de mamaliga, peste fiecare adaugandu-se cascaval, branza rasa,  carnaciori, cartofi prajiti, oua si smantana. Se incheie cu un strat de mamaliga, se netezeste bine si se pune ceaunul in cuptor pana ce se rumeneste mamaliga. Se rastoarna ceaunul intr-o tava, se rade cascaval deasupra si se mai lasa cateva minute la cuptor, pana se topeste si se rumeneste cascavalul.

Mod de servire

Se taie felii (ca pe tort) si se serveste cu un pahar de vin rosu.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Breezy

13°C

Resita

Breezy

Umiditate: 54%

Vant: 40.23 km/h

  • 15 Dec 2017

    Rain 13°C 6°C

  • 16 Dec 2017

    Showers 12°C 2°C

Curs Valutar

Rieker