Exercitiu spectaculos pe Dunare. ISU Semenic a participat la simularea unor situatii de urgenta pe fluviu

Vineri, 27 Martie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - ISU Semenic a participat la simularea unor situatii de urgenta  pe fluviu resita.ro - ISU Semenic a participat la simularea unor situatii de urgenta pe fluviu sursa foto: informatiadeseverin.ro

Ofiteri si subofiteri din cadrul ISU Semenic au participat vineri la unul dintre cele mai spectaculoase exercitii pentru situatii de urgenta care au avut loc in acest an.

Desfasurarea de forte a avut loc in zona municipiului Drobeta Turnu Severin. Evenimentul a incheiat practic un proiect de cooperare transfrontalier dintre Romania si Serbia prin care pompierii din Mehedinti, Caras-Severin si Bor (Serbia ) au beneficiat de fonduri nerambursabile in valoare de peste doua milioane de euro. La exercitiul care a avut loc pe fuviul Dunarea au participat peste 200 de pompieri. In cadrul exercitiului a fost simulat un accident intre doua nave,o poluare a fluviului cu petrol, dar si un incendiu puternic de vegetatie. Cei 2.400.000 de euro au fost folositi pentru achizitionarea unui sistem informatic integrat privind managementul situatiilor de urgenta, a mai multor centre mobile de comanda si control pentru asigurarea tuturor tipurilor de comunicatii (satelit, TETRA, radio, voce), ATV-uri special destinate pentru stingerea rapida a incendiilor in teren accidentat, camere de termoviziune pentru identificarea focarelor de incendiu, barci pneumatice pentru salvarea victimelor, saci stingatori pentru interventia la incendii de vegetatie si fond forestier, scari culisante si lanterne.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar