Elevii incep seria de activitati denumita “Scoala altfel”. Institutiile de cultura ale Consiliului Judetean s-au pregatit

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro- Institutiile de cultura ale Consiliului Judetean s-au pregatit resita.ro- Institutiile de cultura ale Consiliului Judetean s-au pregatit

Consiliul Judetean Caras-Severin si Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes organizeaza mai multe evenimente cu prilejul programului educational ”Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” desfasurat in intervalul 6-10 aprilie 2015.

        Astfel, in urmatoarea perioada, zilnic, intre orele 10:00 si 18:00, la sediul muzeului din Caransebes elevii pot vizita sase expozitii:  Din istoria Regimentului de Granita Romano – Banatean Nr. 13; Arta plastica contemporana: Ion Salisteanu; Arta laica si religioasa din colectia MJERG Caransebes; Mestesuguri traditionale din Banatul de Munte; Moara cu ciutura si Casa padurarului din Marga. In fiecare zi elevii sunt invitati sa participe la diverse activitati, fie ca este vorba de proiectii de film istoric sau ateliere pentru confectionarea de figurine de Pasti, sau cele pentru conservarea si restaurarea bunurilor culturale mobile (ceramica, tesaturi, carte). Tot pe parcursul saptamanii, la Rezervatia Arheologica Tibiscum – Jupa, in fiecare zi, intre orele 10:00 si 18:00, se va putea vizita Muzeul in aer liber, respectiv: Comandamentul militar, Garnizoana militara si Municipiul roman. Nu in ultimul rand, in incinta scolii din comuna Constantin Daicoviciu se va desfasura ”Memorialul Constantin si Hadrian Daicoviciu”. Actiunile sunt organizate in scopul cresterii implicarii elevilor in activitati culturale si apropierea lor fata de folclorul si mestesugurile traditionale specifice Banatului Montan.

 In paralel, la Biblioteca Judeteana Paul Iorgovici, in prima zi din saptamana este programata, pentru mai multi elevi, o prima vizita la Sectia pentru copii a bibliotecii unde vor afla povestea Iepurasului de Pasti. Vor participa elevii de la Liceul Teoretic ,,Diaconovici Tietz”, cei de la clasa pregatitoare, dar si copii de la Gradinita P.N. 5 Resita.

 Activitatile se vor relua marti, insa, de data aceasta, vizitatori vor fi elevi de la Scoala cu cls. I-IV si copii de la Gradinita cu program normal din Nermed, comuna Carasova. Tot marti, pe 7 aprilie, elevii de la Liceul ”Diaconovici-Tietz” vor afla despre rolul bibliotecii publice in comunitate, iar pe 8 aprilie, vor vorbi despre scriitorul I.L. Caragiale.

            Pe data de 9 aprilie, elevi de Scoala Primara Vodnic si Scoala Gimnaziala nr. 2 Resita vor participa la un atelier de traditii pascale.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar