Cum arata statuia acum. Schimbare spectaculoasa de imagine a statuii din fata catedralei din Caransebes

Miercuri, 15 Aprilie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro Schimbare spectaculoasa de imagine a statuii din fata catedralei din Caransebes resita.ro Schimbare spectaculoasa de imagine a statuii din fata catedralei din Caransebes foto : resita.ro

Gugulanii care au avut drum in aceste zile prin zona centrala a orasului Caransebes nu au putut cum sa nu observe ca statuia primului patriarh Miron Cristea a suferit o modificare spectaculoasa.

Multi au crezut ca statuia a fost inlocuita, altii si-au dat cu parerea ca a fost suflata cu aur. Reprezentantii Episcopiei Caransebesului au tinut sa lamureasca situatie si au precizat pentru resita.ro ca schimbarile sunt datorate ploilor care au avut un continut ridicat de aciditate. Datorita precipitatiilor statuia, care este din bronz, a inceput sa se oxideze si astfel s-a ajuns ca in prezent aceasta sa fie aurie. Preotii au luat deja legatura cu un specialist care sa intervina cu un tratament pentru ca sculptura sa nu aiba probleme in viitor. Sculptura din fata catedralei din Caransebes este realizata din acelasi material ca si al unei statui aflate in fata catedralei din Atena. Sculptura care il infatiseaza pe primul patriarh al Romaniei, Miron Cristea, a fost amplasata in fata catedralei din Caransebes la 12 septembrie 2010, fiind realizata de sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar